تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

ارائه بهترین مقالات و پایان نامه کارشناسی ارشد در تمامی رشته


دسته بندی سایت

محبوب ترین ها

برچسب های مهم

پیوند ها

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 65
  • بازدید دیروز : 31
  • بازدید کل : 948787

خصوصیات کیفی و مورفولوژیکی انواع برنج با کیفیت


انواع برنج ایرانی صدری

یکی از بهترین و مرغوب ترین انواع برنج ایرانی برنج صدری می باشد، این برنج با کیفیت بومی یا محلی کشور بوده که در استان گیلان و سایر نقاط کشور کشت می گردد. شکل دانه برنج این ارقام به دلیل عرض کم دانه، بلند، قلمی، کشیده و جنس دانه گچی و تقریبا سفت و سخت می باشد رنگ دانه سفید متمایل به کرم و از نظر عطر، طعم و خاصیت پخت بسیار مرغوب و عالی می باشد. میزان پروتئین موجود در دانه برنج بالا (۸درصد) و در آزمون مالش بین دو کف دست، چربی بخوبی قابل لمس می باشد.طول دانه خام برنج صدری بیش از ۷ میلی متر (متوسط ۴/۸ میلی متر) و پس از پخت بیش از ۱۳ میلیمتر و عرض دانه ۴۵/۱ میلی متر و نسبت طول به عرض دانه بیشتر از ۳، متوسط غلظت ژل ۴۸، متوسط درجه حرارت ژلاتینی شده دانه ۴ و متوسط عملکرد برنج سفید ۲۳۸۰ کیلوگرم در هکتار می باشد.

برنج دمسیاه

یکی از انواع برنج صدری و بسیار مرغوب و برنج با کیفیت بالا بوده که رنگ ریشک یا دم شلتوک سیاه می باشد. طول دانه خام ۵/۷ میلی متر، طول دانه پس از پخت ۱۵/۱۲ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۶۲/۱ می باشد. این رقم از عطر قوی در دانه برخوردار و میزان آمیلوز ۹/۲۲، غلظت ژل ۵۴ و درجه حرارت ژلاتینی شدن ۱/۵ می باشد، برنج دمسیاه پس از پخت به دلیل خواص شیمیایی مناسب دانه بسیار با کیفیت و از شکل ظاهری کاملا مناسب و عطر قوی و طعم خوش برخوردار می باشد. این رقم در استان گیلان و مناطق لاهیجان و آستانه اشرفیه کشت می گردد و به برنج دمسیاه آستانه معروف می باشد

برنج دم سفید

از انواع برنج ایرانی صدری مرغوب و کیفی محسوب می شود که در استان گیلان، مناطق رشت و کوچصفهان کشت شده، طول دانه خام ۳/۷، پس از پخت ۲۴/۱۱ و عرض دانه خام ۹/۱ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۵/۱ می باشد. میزان آمیلوز دانه ۹/۱۹ درصد، غلظت ژل ۶۰، درجه حرارت ژلاتینی شدن آن ۵/۳ و عطر دانه متوسط و عملکرد شلتوک ۳۸۰۰ کیلوگرم در هکتار است.

برنج دم زرد

یکی دیگر از انواع برنج ایرانی صدری مرغوب و بسیار برنج با کیفیت بوده که ریشک شلتوک یا دم آن زرد رنگ و در استان گیلان و مناطقی همچون رشت، لاهیجان و کوچصفهان کشت می گردد. طول دانه خام ۸/۶ و طول دانه پخته ۲/۱۲ و عرض دانه خام ۲/۲ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۸/۱ بوده و عطر دانه متوسط می باشد.میزان آمیلوز دانه ۱/۲۰ درصد، غلظت ژل ۶۸ و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۴/۳ و میزان عملکرد شلتوک ۴۰۰۰ کیلوگرم در هکتار می باشد.

برنج دم سرخ

یکی از انواع برنج ایرانی صدری که با کیفیت پخت بسیار عالی و خوش خوراک و معطر می باشد و میزان عطر دانه برنج نیز متوسط تا قوی می باشد و در مناطق رشت، لاهیجان، کوچصفهان و لشت نشاء استان گیلان کشت می گردد. ریشک شلتوک نیز کمی به سرخی می گراید که به همین دلیل به دم سرخ معروف است. طول دانه قبل از پخت ۷/۷، پس از پخت ۱/۱۲ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۶/۱ می باشد. درصد آمیلوز دانه ۹/۱۹، غلظت ژل ۶۰، درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۹/۵ و عرض دانه خام ۹/۱ میلی متر و متوسط عملکرد شلتوک پایین و حدود ۳۶۰۰ کیلوگرم در هکتار و این رقم بسیار حساس در مقابل آفات و بیماری ها و ورس می باشد.

برنج حسن سرائی

یکی دیگر از انواع برنج ایرانی برنج حسن سرائی می باشد رقم انتخابی از توده محلی منطقه قائمشهر استان مازندران که از ارقام بسیار کیفی و دارای پخت و طعم عالی و مشخصات ظاهری آن شبیه طارم محلی و از عطر خوبی نیز برخوردار است و در بازار تجاری از قیمت بیشتری نسبت به ارقام بومی و کیفی و بدون ریشک و ریزش دانه ندارد ولی به ورس حساس می باشد. طول دوره رویش آن حدود ۱۲۵ روز و نسبت به بیماری بلاست برنج حساس می باشد.طول دانه برنج ۸/۸ و عرض آن ۲/۱ میلی متر و طول دانه پس از پخت ۷/۱۱ می باشد. درصد آمیلوز ۲/۲۰، GT دانه ۵-۴ (متوسط)، قوام ژل ۵۵-۴۵ و میزان پروتئین دانه ۸ درصد است.

برنج سالاری

یکی از ارقام برنج با کیفیت بومی می باشد که طول دانه خام ۴/۷، و پس از پخت ۳/۱۲ میلیمتر و نسبت طویل شدن دانه ۸/۱ می باشد. میزان آمیلوز دانه ۷/۲۱ و عطر دانه متوسط و قوام ژل ۶۰ و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۳/۳ است. عرض دانه رقم سالاری ۹/۱ میلی متر می باشد.

برنج علی کاظمی

یکی از واریته های برنج با کیفیت و بسیار خوش خوراک که در شهرستان صومعه سرا و فومن استان گیلان کشت می گردد. طول دانه قبل از پخت ۲/۷ و پس از پخت ۶/۱۱ میلی متر و عرض دانه خام ½ میلی متر بوده و نسبت طویل شدن دانه ۶/۱ می باشد. عطر دانه متوسط و طعم برنج پخته شده بسیار خوب و مناسب است. میزان آمیلوز دانه ۷/۱۶، قوام ژل ۷۰ و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۹/۴ و عملکرد شلتوک حدود ۳۸۰۰ کیلوگرم در هکتار می باشد.

برنج هاشمی

از انواع برنج ایرانی صدری بوده که از سال ۱۳۷۸ کشت آن در گیلان و مازندران متداول و در اصل از توده محلی گیلان می باشد که در حال حاضر یکی از ارقام است که بیشترین سطح زیر کشت را در ارقام بومی و کیفی شمال کشور داشته که مهمترین دلیل، شکل ظاهری مناسب، بازارپسندی زیاد، خوش پخت و خوراک بسیار خوب آن می باشد.طول دانه کشیده و قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم و این نوع برنج پس از پخت کاملا دانه ها از هم جدا و کیفیت بسیار عالی و مطبوع برنج ایرانی را دارد.

طول دانه خام ۲/۷ تا ۸/۷ میلی متر، و پس از پخت ۱/۱۳ میلی متر (که نشان دهنده قدکشیدن پس از پخت این رقم می باشد) میزان آمیلوز ۱/۲۰درصد، قوال ژل ۵۲، GT آن ۲/۳ و نسبت طویل شدن دانه ۸/۱ و عطر این رقم متوسط می باشد. میزان عملکرد شلتوک آن ۳۸۵۰-۴۱۵۰ کیلوگرم در هکتار است.

برنج شاه پسند

یکی از ارقام بومی و برنج با کیفیت و بلندترین دانه در بین ارقام محلی که مبدا رویش آن استان مازندران ولی در استان های شمالی کشور قابل کشت می باشد. طول دانه خام ۸میلی متر و پس از پخت به ۸/۱۲ می رسد و نسبت طویل شدن دانه ۶/۱ و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۳ و از عطر متوسط برخوردار است. میزان آمیلوز دانه ۱/۲۶، قوام ژل آن ۶۸ و عملکرد شلتوک در هکتار ۵۳۰۰ تن می باشد.

 

انواع برنج ایرانی
انواع برنج ایرانی

 

انواع برنج طارم

یکی دیگر از انواع برنج ایرانی خانواده برنج طارم می باشد. همانند انواع صدری از بهترین و مرغوب ترین ارقام برنج با کیفیت می باشد که مبدا آن در مازندران و نسبت به نوع صدری کمی کوتاه و چاق تر و به طور کلی شکل دانه بلند، قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم و دارای کیفیت پخت عالی و طعم و عطر خوب می باشد که از رقم توده محلی شهرستان بابل استان مازندران انتخاب گردیده و برنج پخته شدن طارم ساعت ها پس از پخت خوش خوراک و نرم باقی می ماند. انواع آن عبارتند از طارم محلی، دیلمانی، اهلمی طارم، طارم پاکوتاه، سنگ طارم می باشد و در آزمون لمس بین دو دست نیز همانند انواع صدری چربی دانه آن قابل لمس می باشد. طول دانه خام ۰۹/۶ تا ۴۷ میلی متر (متوسط ۳/۷ میلی متر) و پس از پخت ۱۱ تا ۱۳ میلی متر و عرض دانه ۸/۱ میلی متر، دانه آن گچی و میزان شکم و مرکز سفیدی دانه صفر و یک می باشد. میزان پروتئین دانه ۴/۸ تا ۱۲ درصد و نسبت طویل شدن دانه ۸/۱، درصد آمیلوز دانه ۲/۲۰ تا ۷/۲۲، متوسط قوام ژل ۷۵/۵۶ و GT آن متوسط، حدود ۵۸/۳- ۰۴/۴ و متوسط عملکرد شلتوک ۳۵۹۳-۳۸۵۰ کیلوگرم در هکتار است.

برنج موسی طارم

یکی دیگر از انواع برنج ایرانی و واریته طارم بوده که طول دانه خام ۵/۷ میلی متر و پس از پخت ۹/۱۲ و عرض دانه خام ۹/۱ و نسبت طویل شدن دانه ۷/۱ می باشد.این رقم از برنج کیفی و از عطر و بوی قوی برخوردار بوده درصد قوام ژل ۷۰-۶۵، آمیلوز دانه ۷/۲۰، GT آن ۲/۳ و متوسط عملکرد شلتوک در هکتار ۳۹۰۰ کیلوگرم می باشد.

برنج طارم دیلمانی

این رقم سلکسیون شده و برنج با کیفیت از توده محلی که در برخی نقاط غرب استان مازندران (نوشهر، چالوس، تنکابن و رامسر) کشت می شود و از خصوصیات آن کیفیت پخت خوب و طعم عالی می باشد. پس از رقم برنج طارم محلی از بهترین ارقام برنج با کیفیت مازندران است.طول دانه قبل از پخت ۹۰/۷ و پس از پخت ۲۴/۹ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۱۷/۱ قوام ژل آن ۷۵/۴۱ و میزان آمیلوز آن ۰۴/۲۳، درصد پروتئین دانه ۸ و عملکرد دانه ۳۸۵۰ کیلوگرم در هکتار است. میزان GT آن ۲۵/۳ است. فرم دانه بلند و بدون ریشک بوده و میزان گچی بودن دانه صفر و یک می باشد.

برنج سنگ طارم

از دیگر انواع برنج ایرانی و توده های بومی و محلی سلکسیون شده که در برخی از نقاط شرق مازندران کشت شده و دارای کیفیت و طعم عالی می باشد. فرم دانه بلند و بدون ریشک و ریزش دانه نداشته ولی حساسیت به ورس دارد. طول دوره رویش حدود ۱۲۲ روز و طول دانه برنج ۷ میلی متر و عرض آن ۳۰/۱ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۲۱/۱ و متوسط عملکرد در هکتار ۴۰۰۰ تا ۴۲۰۰ کیلوگرم می باشد. میزان پروتئین دانه ۸/۸ درصد است.

برنج طارم رشتی

این رقم انتخابی از توده محلی بعضی از مناطق مازندران به خصوص فریدونکنار کشت می شود و از کیفیت و طعم عالی برخوردار است. طول دانه ۹۰/۷ و عرض آن ۲۰/۱ و دانه بلند و قلمی می باشد. میزان گچی بودن دانه صفر و صفر می باشد طول دوره رویش ۱۲۱ روز و دانه آن ریزش ندارد. عملکرد در هکتار ۳۹۰۰ کیلوگرم شلتوک و میزان پروتئین دانه ۸/۹ درصد است. GT دانه نسبتا متوسط (۵/۳) و قوام ژل آن سخت (۶۲/۳۶) و نسبت طویل شدن دانه ۰۵/۱ می باشد.

برنج اهلمی طارم

یکی از ارقام بومی و کیفی برنج که طول دانه قبل از پخت ۷ میلی متر و پس از پخت ۸/۱۱ میلی متر و عرض دانه ۹/۱ و نسبت طویل شدن دانه ۷/۱ و عطر آن نیز متوسط است.

GT دانه ۳ و قوام ژل ۵۴ و درصد آمیلوز دانه ۴/۲۱ می باشد.

برنج سنگ جو

یکی از انواع برنج ایرانی و ارقام طارم که عملکرد آن ۲/۴ تن در هکتار و طول دانه خام ۱/۷ میلی متر و طول دانه پخته ۹/۱۱ میلی متر و عرض دانه خام ۹/۱ میلی متر و نسبت طول به عرض برنج ۶/۳ میلی متر می باشد. درصد آمیلوز دانه ۳/۲۱ و درصد قوام ژل ۶۰ و درجه حرارت ژلاتینی شدن آن ۳ و از عطر متوسط برخوردار است.

برنج طارم امیری

طول دانه خام ۶/۷ میلی متر و طول دانه پخته شده ۹/۱۲ میلی متر و عرض دانه خام ۸/۱ میلی متر، نسبت طویل شدن دانه پس از پخت به دانه خام ۷/۱ و نسبت طول به عرض دانه ¼ و عطر دانه متوسط می باشد. درصد آمیلوز دانه ۲/۲۱ و قوام ژل ۵۵ و درجه حرارت ژلاتینی شدن ۵/۶ می باشد. عملکرد محصول ۹/۳ تن در هکتار می باشد.

برنج طارم محلی

جز پر کشت ترین انواع برنج ایرانی و برنج با کیفیت استان مازندارن می باشد طول دانه خام ۱/۷ میلی متر و طول دانه پخته شده ۰۴/۱۴ میلی متر است، و عرض دانه خام ۹/۱ نسبت طول به عرض دانه ۷/۳ و نسبت طول دانه پخته به دانه خام ۲ می باشد. درصد آمیلوز دانه ۹/۱۹ و درجه حرارت ژلاتینی شدن ۲/۴ می باشد درصد قوام ژل ۵۰ و دانه این رقم دارای عطر متوسط و عملکرد محصول حدود ۶/۳ تن در هکتار می باشد.

برنج رشتی سرد

یکی از برنج با کیفیت که طول دانه خام ۲/۷ میلی متر و دانه پخته شده ۳/۱۳ و نسبت طول دانه پخته به خام ۸/۱ میلی متر و نسبت طول به عرض دانه خام ۷/۳ و عرض دانه خام ۹۳/۱ می باشد. درصد آمیلوز دانه ۲۱ و درصد قوام ژل ۵۵ و درجه حرارت ژلاتینی شدن ۳/۳ می باشد. عملکرد محصول ۴ تن در هکتار و این رقم از عطر متوسط برخوردار است.

انواع برنج بینام

یکی از قدیمی های انواع برنج ایرانی که مبدا رویش بینام در مناطق رشت، کوچصفهان و آستانه اشرفیه استان گیلان بوده که در مازندران نیز کشت می شود. این رقم از انواع مرغوب برنج و دارای عطر و بوی متوسط و رنگ دانه آن کمی شفاف تر از انواع صدری و طارم می باشد و از خصوصیات بارز آن نرم و خوش خوراک ماندن پس از پخت می باشد. به دلیل فرم و شکل دانه برنج بینام که پس از پخت تقریبا متورم شده و آن فرم قلمی یا کشیدگی طارم و صدری را ندارد و تقریبا دانه گرد و کوتاه بوده، از بازار پسندی زیادی برخوردار نیست و اکثرا در استان های شمالی کشور مصرف می گردد.

طول دانه خام بینام حدود ۵/۶-۶ میلی متر که طول آن پس از پخت تقریبا دو برابر شده و عرض دانه ۳/۲ میلی متر، درصد آمیلوز ۴/۲۰- ۷/۲۰، GT آن ۲/۳، قوام ژل ۵۷، نسبت طویل شدن دانه ½ و عملکرد آن ۵/۳ تن در هکتار می باشد.

برنج حسنی

یکی از انواع برنج ایرانی و ارقام برنج با کیفیت بومی که بیشتر در مناطق کوهستانی استان گیلان شامل هشتبر طوالش، ماسال و آستارا کشت شده، طول دانه خام ۵/۶ و دانه پس از پخت ۹/۱۳ و عرض دانه خام ۵/۲ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۲/۲ می باشد. اندازه دانه کوتاه، چاق و خاصیت بازار پسندی آن کم ولی به دلیل میزان آمیلوز مناسب این رقم (۴/۲۰) از ماندگاری بسیار مناسبی پس از پخت برخوردار می باشد. عطر این رقم متوسط و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۱/۶ و غلظت ژل آن ۵۰ و متوسط عملکرد شلتوک بسیار کم و حدود ۵/۲ تن در هکتار می باشد.

 

برنج با کیفیت
برنج با کیفیت

 

برنج عنبر بو

از ارقام محلی و برنج با کیفیت استان لرستان بوده که در اصفهان و شیراز (مسنی) کشت می گردد. دارای کیفیت پخت و طعم خوب و نرم، دانه متوسط و از عطر قوی برخوردار است.طول دانه برنج قبل از پخت ۱/۶ و پس از پخت ۴/۱۱ میلی متر و عرض دانه ۹/۱ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۹/۱ می باشد. درصد آمیلوز دانه ۹/۲۰، غلظت ژل ۶۵-۶۰ و درجه حرارت ژلاتینی شدن آن ۳ و طول دوره رویش این رقم ۱۴۵ روز است.

دانه رقم عنبربو کمی ریزش داشته و به ورس نیز کمی حساس است. متوسط عملکرد آن ۳۵۰۰ کیلوگرم در هکتار می باشد.

برنج قصرالدشتی

یکی از ارقام بومی استان فارس بوده که در منطقه کامفیروز به رقم کامفیروزی معروف بوده است و طول دانه خام ۹/۵ و عرض دانه ۲/۲ میلی متر و نسبت طویل شدن آن ۹/۱ می باشد. عطر دانه متوسط، درصد آمیلوز ۶/۱۸، قوام ژل ۵۰ و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۱/۳ و از عملکرد شلتوک پایین برخوردار است (حدود ۳۵۰۰ کیلوگرم در هکتار). این رقم حساس به بیماری های پوسیدگی طوقه، بلاست، لکه قهوه ای بوده و طول دوره رشد آن زیاد و عدم هماهنگی در رسیدن محصول دارد. به ورس و ریزش دانه نیز حساس می باشد. طول دوره رشد حدود ۱۵۰ روز می باشد.

برنج چمپا بودار

عضو قدیمی از انواع برنج ایرانی می باشد طول دانه خام ۶/۶ میلی متر و عرض آن ۶/۲ میلی متر و نسبت طول به عرض دانه خام ۵/۲ است طول دانه پخته شده ۲/۹ میلی متر و نسبت طول دانه پخته به طول دانه خام ۴/۱ می باشد. درصد آمیلوز دانه ۷/۲۷ و درصد ثبات و قوام ژل ۴۰ و درجه حرارت ژلاتینی شدن ۲۵/۳ است. عملکرد محصول ۴/۵ تن در هکتار و این رقم از عطر قوی برخوردار است.

برنج غریب

یکی از ارقام دانه متوسط که طول دانه خام ۱/۶ میلی متر و عرض دانه خام ۵/۲ میلی متر و طول دانه پخته شده ۶/۱۲ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه پس از پخت ½ میلی متر است نسبت طول به عرض دانه خام ۵/۲ می باشد. درصد آمیلوز دانه ۱/۲۰ و قوام ژل آن ۷۰ و درجه حرارت ژلاتینی شدن ۶/۳ است. عطر دانه رقم غریب متوسط بوده. عملکرد محصول ۴/۴ تن در هکتار می باشد.

برنج محمدی

طول دانه خام این رقم ۲/۶ میلی متر و عرض دانه خام ۴/۲ میلی متر و نسبت طول به عرض دانه خام (شکل دانه) ۶/۲ است. طول دانه پخته شده ۱/۱۰ و نسبت طویل شدن (طول دانه پخته به خام) ۶/۱ میلی متر می باشد. درصد آمیلوز ۲/۲۶ و درجه حرارت ژلاتینی شدن ۳ و درصد قوام ژل ۳۷ است و این رقم از عطر ضعیفی برخوردار و عملکرد محصول حدود ۶/۵ تن در هکتار می باشد.

برنج قشنگه

عملکرد محصول این رقم ۸/۳ تن در هکتار و عطر دانه آن از سایر برنج با کیفیت ضعیفتر می باشد.طول دانه خام ۷/۵ میلی متر و عرض آن ۵/۲ میلی متر و نسبت طول به عرض دانه خام ۳/۲ می باشد. طول دانه پخته شده ۹/۱۲ میلی متر و نسبت طول دانه پخته به دانه خام ۳/۲ میلی متر است. درصد آمیلوز دانه ۸/۱۶ و درصد ثبات و قوام ژل ۴۵ و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه ۲/۳ می باشد.

برنج گرده

این رقم از انواع برنج ایرانی توده محلی آمل می باشد و مقاوم به سرما نیز هست به همین دلیل بیشتر در مناطق کوهستانی کشت می گردد و مقاومت خوبی نسبت به شرایط محیطی نامساعد دارد. و با توجه به مناطق کشت این رقم تحت عناوین مختلفی در روستاهای مازندران نامگذاری شده است.فرم دانه کوتاه، طول دانه برنج ۵۵/۷ میلی متر برنج پخته شده این رقم نرم می باشد. میزان پروتئین دانه ۸/۷درصد و درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه برنج ۵۸/۲ (متوسط بالا) و عملکرد محصول ۵/۴ تن در هکتار است شلتوک آن به ورس حساس ولی ریزش دانه ندارد.

انتشار : ۸ آذر ۱۳۹۷

دانلود رایگان پایان نامه کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای


مقدمه

کشت بدون خاک شامل انواعی از روشهای غیر متعارف کاشت گیاهان است . مانند کشت آبی و کشت در ماسه و کشت در سنگریزه و کشت هوایی و کشت داخل لوله و ... کلمه هیدروپونیک برای اولین بار در آمریکا استفاده شد و مترادف با کشت بدون خاک است . ولی در آلمان و انگلیس کشت آب برای این روش نام گذاری می شود .

روش کشت گیاهان بدون خاک از سالها قبل در فلسطین اشغالی استفاده می شده است در این منطقه به دلیل کمبود آب و خاک این روش جایگزین مناسبی برای زراعت روشهای متداول است .

هيدروپونيک در عمل به معني کاشت گياهان در آب و محلول غذايي بدون استفاده از خاک مي باشد. کشت هيدروپونيک اين امکان را به کشاورز مي دهد که در زمان کوتاهتر با زحمت کمتر محصولي با راندمان بيشتر را کشت نمايد.علم هيدروپونيک ثابت کرده است که براي رشد گياهان به خاک احتياجي نيست اما به عناصري که در خاک موجود است( مواد معدني، موادآلي) احتياج است. هر گياهي را مي توان به صورت هيدروپونيک کشت کرد ولي بعضي از آنها موفقيت بيشتري در اين سيستم دارند. کشت هيدروپونيک براي ميوه هايي با محصولات مقاوم از قبيل گوجه - خيار - فلفل - گياهان برگي مثل کاهو - سبزي و گياهاني که رشد سريعي دارند ايده آل است.

مزاياي كشت هيدروپونيك :

1- در جاييكه خاك مناسب ندارد يا خاك دچار بعضي بيماريها است قابل استفاده است.

2- شخم، آبياري، مبارزه با آفات خاك، مبارزه با علف هاي هرز را ندارد و بقيه عمليات هاي زراعي نيز ساده تر است.

3- براي مناطقي كه زمين گران قيمت است براي بدست آوردن بيشترين محصول با تراكم بالا كاربرد دارد.

4- در اين طرح آلودگي خاك وجود ندارد و آلودگي آب هم كمتر است.

5- كنترل شرايط محيطي از جمله نور، دما، رطوبت و تركيب هوا بسيار ساده تر است.

6- در مناطقي كه آب شور دارد كاربرد دارد حتي اگر نمكهاي محلول در آب به مقدارppm 500 با شد مي توان با يك شستشوي محيط آن را بكار برد .

7- به دليل نبود خاک و علف هرز عمليات هاي کشاورزي ساده تر است

8- با حذف خاک آفات موجود در خاک نيز حذف مي شود.

9- در کشت هیدروپونیک فقط درصدي از آبي که در کشت خاکي مصرف مي شود استفاده مي شود. زيرا آبها هدر نرفته و توسط علفهاي هرز نيز مصرف نمي شود.

10 - به طور کلي محصولات هيدروپونيکي از نظر غذايي محصولات بهتري نسبت به کشت خاکي هستند. و اين بدليل کنترل عناصر و موادي است که مورد مصرف گياه قرار مي گيرد.

به طور کلی کشت بدون خاک از دو سیستم پیروی می کند :

1- سیستم باز : محلول غذایی مجدد استفاده نشده مثل کشت در پشم سنگ و کشت کیسه ای و کشت در سنگریزه

2- سیستم بسته : محلول غذایی مجدد مورد استفاده قرار می گیرد و به عبارت دیگر محلول در یک چرخه قرار دارد و به آن فقط مواد غذایی که کاهش می یابند و آب اضافه می شود .

اما این روش کشت بدون خاک یک سری مزایا و معایبی نسبت به دیگر روشهای متداول کشت گیاهان دارد که در زیر بیان می شوند :

1- چون محلول غذایی مایع است به راحتی می توان آن را کنترل کرد و تنها مواد غذایی که کاهش یافته است را به محلول اضافه کرد در حالی که در خاک این کار غیر ممکن است ( هزینه زیادی دارد ) .

2- گیاهان را می توان در مناطقی پرورش داد که در حالت عادی رشد نمی کنند

3- مصرف آب در این روش به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و این یک مزیت برای نواحی خشک است .

4- در این روش ضد عفونی کردن محیط رشد بسیار شده و کم هزینه است در حالی که ضد عفونی کردن خاگ گران قیمت و غیر ممکن است . پس در این روش آلودگیهای ریشه بسیار کم دیده می شود .

5- در این روش می توان از آبهای شور هم استفاده کرد .

6- در این روش محصول بسیار بیشتر و کیفیت عالی داشته چون مواد غذایی به راحتی در اختیار گیاه قرار داشته است پس در حقیقت کیفیت و کمیت محصول در واحد سطح افزایش چشمگیری دارد .

7- در این روش از حجم ریشه ها به شدت کاسته می شود و بزرگ شدن ریشه ها در حد میکروسکوپی است و چون ریشه ها نسبت به کشت خاکی کم شده کمتر هم دچار بیماری می شوند .

8- مهمترین عیب این روش این است که به سرمایه گذاری بالایی نیاز دارد زیرا تمام سیستمها باید اتوماتیک باشد .

9- برای کشت گیاهان با این روش به افرادی نیاز است که در این زمینه تخصص و آگاهی داشته باشند .

10- آلودگی آبهای زیر زمینی هم در اثر مخلوط شدن با محلول های غذایی مشکلی دیگر است . 11- دفع ضایعاتی مثل پشم سنگ که به عنوان محیط رشد هستند هم مشکل است .

به طور کلی این روش یکی از روشهای نوین در کشاورزی بوده که بسیار جای کار دارد و در حالی که بسیاری از کشورها این کار را انجام می دهند لااقل در ایران جای کار کردن زیاد دارد و علارقم اینکه سرمایه و دانش زیادی لازم دارد ولی به عنوان یکی از رشته هایی است که آینده ای درخشان در دنیای کشاورزی دارد .

 

دریافت فایل

 

انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۵

برچسب های مهم

دانلود رایگان مراحل حسابداري پيمانكاري


برای دانلود کلیک کنید

اركان اصلي عمليات پيمانكاري :

در هر نوع عمليات پيمانكاري اركان اصلي زير وجود دارد :

كارفرما : شخص حقيقي يا حقوقي است كه به عنوان يك طرف قرارداد ، عمليات اجرايي معيني را به پيمانكار ارجاع مي كند .

پيمانكار : شخصي حقيقي يا حقوقي است كه به عنوان طرف ديگر قرارداد ، عمليات اجرايي پيمان را به عهده مي گيرد .

قرارداد : رابطه حقوقي بين طرفين است كه منشا تعهد و التزام مي باشد و شامل موضوع كار ، مدت انجام كار ، مبلغ قرارداد و تعهدات كارفرما و پيمانكار است .

موضوع قراردادهاي پيمانكاري معمولا ساختن يك دارايي يا دارايي هاي است كه در مجموع طرح واحدي را تشكيل مي دهد .

انواع قراردادهاي پيمانكاري :‌

قرارداهاي پيمانكاري به حالت هاي مختلف تنظيم مي شود اما معمولا يكي از دو حالت كلي زير را دارا است .

الف) قراردادهاي مقطوع :

در اين نوع قراردادها ، پيمانكار با مبلغ مقطوعي به عنوان بهاي كل پيمان و يا مبلغي يعني براي واحد هر كار ( مثلا يك متر خاكبرداري ) توافق مي كرد در برخي از موارد ، طبق مادة خاصي بهاي واحد هر كار يا مبلغ كل پيمان بر اساس تغييرات شاخص قيمت ها تعديل مي شود در اين نوع قرارداد هزينه هاي مواد ، مصالح ، ويتامين D ساير هزينه ها با پيمانكار است كه اگر كمتر از مبلغي كه از كارفرما دريافت مي كند خرج نمايد برايش سود محسوب مي شود .

ب) قراردادهاي اسانسي :

در اين وع پيمان ها ، مخارج مجاز يا تعيين شده در قرارداد به پيمانكار تاديه و در ازاء خدمات انجام شده درصد معيني از مخارج يا حق الرحمه ثابتي به پيمانكار پرداخت مي شود .

يكي از خصوصيات قراردادهاي پيمانكاري اين است كه مدت اجراي قرارداد معمولا به بيش از يك دورة مالي تسري مي يابد لكن تول مدت اجراي قرارداد نبايد ملاك شناخت قراردادهاي پيمانكاري قرار مي گيرد .

ج) قرار داد مديريت اجرائي علاوه بر دو نوع قراردادهاي ذكر شده از قرارداد زير نيز مي توان استفاده نمود :

در اين نوع قراردادها بهاي مواد و مصالح در مقابل ارائه صورت تحساب به پيمانكار پرداخت مي شود و هر مبلغ معين و مشخص كه در ابتداي قرارداد توافق شده و در پايان كار به عنوان حق الزحمه به پيمانكار پرداخت مي شود .

در قرارداد نوع دوم كه قرارداد اسانسي مي باشد حق الزحمه درصدي از هزينه هاست اما در قرارداد نوع سوم حق الزحمه مبلغ مشخصي است و به هزينه ها مربوط نمي شود .

مراحل اجراي طرح و انجام عمليات پيمانكاركار :

مراحل اجراي طرح در موسسات خصوصي و عمومي تفاوت ماهوي ندارند ، و موسسات خصوصي كمابيش در اجراي عمليات پيمانكاري از تشريفات دولتي تبعيت مي كنند اجراي طرحهاي عمراني در موسسات خصوصي همانند موسسات بخش عمومي تابع تشريفات خاصي است كه ذيلا در 5 مرحلة جداگانه آورده شده است :

مرحله مطالعات مقدماتي يا اوليه طرح :

موسسات بخش خصوصي معمولا طرح هاي ساختماني ، تاسيسات و تجهيزاتي خود را بادر نظر گرفتن منابع مالي ، پيش بيني و سپس نقشه ها و اسناد و مشخصات اجرايي ار راسا يا با كمك موسسان مشاور تهيه مي كنند مطالعات مقدماتي طرح شامل اقدامات زير است :


1- 1- خدمات تحقيقاتي و بنيادي :

مطالعات اين مرحله شامل : مطالعات منطقي ، اجتماعي و اقتصادي است كه بر مبناي نتايج حاصل از آنها ، تصميم گيري كلي در مورد برنمه ها و شناخت طرح ها به عمل مي آيد .

2-1- مطالعات شنالهايي طرح :

مطالعات اين مرحله شامل : تحقيقات و بررسي هاي لازم به منظور تعيين هدف طرح ، شناخت اجراء قشكله ، داده ها و تهماده ها و همچنين امكانات فني و اجرايي با توجه به مصالح ساختماني ، تجهيزات ، نيروي انساني ، ساير امكانات و محدوديت ها و بالاخره حدود سرمايه گذاري ، زمان اجراء ، كاسبات اقتصادي ، تعيين بهره وري و تعيين اثرات اجتماعي و اقتصادي ناشي از اجراي طرح است . حاصل اين مطالعات به شكل گزارشي تدوين مي گردد كه مبناي اتخاذ تصميم در مورد اقدامات بعدي خواهد بود .

3-1- تهيه طرح مقدماتي :

بعد از شناخت طرح ئو تعيين مشخصات كلي آن برمبناي بررسي ها و يا مطالعات توجيهي حتي و اقتصادي خاص ، مطالعات مقدماتي طرح انجام مي شود . خدمات مربوط به مطالعات مقدماتي شامل مطالعات تحقيقاتي و آزمايش هاي لازم به منظور طراحي و تهية نقشه هاي مقدماتي و مشخصات كلي ، تعيين محل هاي مناسب و بر آورد كلي ابعاد و حجم كار و مخارج هريك از راحل هاي پيشنهادي و همچنين مقايسه و تعيين نكات مثبت و منفي هر راه حل و بازده اقتصادي و اثرات اجتماعي هر يك از آنها مي باشد . تهية كننده طرح مقدماتي مناسب ترين راه حل را با ذكر دليل لازم توجيه مي 

 

دریافت فایل

 

 

انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۵

برچسب های مهم

دانلود رایگان پایان نامه ماهيت رشوه در فقه و حقوق موضوعه


چکيده :

رشاء و ارتشاء از جمله جرايمي هستند که به آنها بسيار پرداخته شده لکن هيچگاه تعريف دقيقي از آنها ارائه نشده است؛ از اين رو بنده در اين مقاله از منظر فقهي و باتوجه به نظر غالب فقها چه متقدمين و چه معاصرين به اين مسئله پرداختم و از سوي ديگر از ديد قوانين و حقوق داخلي اين قضيه را مورد بررسی قرار داده و در دنباله بحث به بيان اين مسئله و مصاديق آن در حقوق خارجي پرداختم علل خصوص مواردی را که در حقوق ما بدانها اشاره نشده است وسواي اين مباحث از نقطه نظر اجتماعي و به خصوص فرهنگ رفتار سازماني که شاخه جديدی از مديريت سازمانی است پديده رشوه را بررسی نمودم و در اين بين از جنبه های اقتصادي و روانشناسي رشوه نيز غافل نگشتم تا مجموعه کاملی را از ابعاد گوناگون در اختيار خواننده قرار دهم بدين اميد که مخاطب با مطالعه اين مقاله به يک ديد کلی در اين زمينه برسد؛ و پس از آن خود بتواند تحليل درستی از اين دو پديده شوم و علل آنها داشته باشد. مقدمه

هدف از نگارش اين مقاله در وراي تبيين برخي از مهم ترين مباحث جرايم رشاء ، رايش و ارتشاء پاسخ به چند سوال کليدي ذيل ودرپايان ارائه راهکارهايي براي برون رفت از بحران يا به تعبيري اپيدمي رشوه و رشوه خواري در نظام اداري ماست . سوالاتي از قبيل : چرا رشوه ؟ چرا تسلط روابط برضوابط ؟ چرا با وجود مجازات بسيارسنگين خبري از کاهش ارتکاب اين جرايم نيست ؟ چرا شکست سياست هاي کيفري دولت ؟ و هزاران چراي ديگر که ما در اين مجال اندک ياراي پاسخگويي به تمام اين چراها را نداشته و تنها به بيان چند راهکار علمي و عملي براي اقدامي عاجل دراين زمينه بسنده مي کنيم. که البته اينها همه نظريه و نيازمند قرارگرفتن در بوته عمل هستند.

ترمينولوژي حقوق

رشوه: دادن مالي است به مأمور رسمي يا غيررسمي دولتي يا بلدي به منظور انجام كاري از كارهاي اداري و قضائي، ولو اين‌كه آن كار مربوط به شغل گيرنده مال نباشد؛ خواه مستقيم آن مال را دريافت كند يا به واسطه شخصي ديگر آن را بگيرد. اين شخص واسطه را در فقه «رايش» گويند و دهنده مال را «راشي» و گيرنده مال را مرتشي خوانند... و شرط تحقق رشوه، تباني و توافق گيرنده و دهنده براي دادن و گرفتن رشوه است.

شايد بتوان جرايم « رشاء » و « ارتشاء » را از قديمي ترين جرايم تاريخ کيفري بشر دانست. سابقه تاريخي اين دو جرم، به زمان تشکيل اولين دولت ها و ساختار ديوان سالاري در سطح جهان باز مي گردد ؛ يعني از زمان پيدايش اولين مجموعه هاي بشري وزندگي اجتماعي که اين نوع زندگي که با در کنار هم قرار گرفتن انسان ها وبه تبع آن تزاحم حقوق و نزاع بر سرمنافعشان همراه بود سبب مراجعه به اشخاص ثالث شد که اين امرزمينه را براي بروز «ارتشاء» و «رشاء» فراهم آورد. هر کدام از طرفين، براي اينکه حتما به نتيجه مطلوب خود برسند، راههاي فرعي ديگري، غير از ارائه اسناد و شواهد، پيش گرفتند: يکي براي احقاق حقش، و ديگري براي اثبات باطلش. داوران و قضات هم، بدليل دارا بودن خصايص بشري، همچون طمع و دنيادوستي، زمينه را براي ارضاي حوايج خود مهيا ديدند … و بدين سان، دو جرم «رشاء» و «ارتشاء» پا بر عرصه وجود نهادند…!

نتيجه گيري و ارائه راهکار

تمام مباحث مطروحه فوق تنها به يک منظوروآن ارائه راهي به منظور حل اين معضل است ازمباحث فقهي مطروحه در بالا به اين نتيجه رسيديم که از نظر فقهي وشرعي مشکلي در مجازات راشي و مرتشي نيست وتمامي فقهاي بزرگ بر اين امر اتفاق نظر دارند درزمينه قوانين و مقررات نيز هر چند که اقداماتي صورت گرفته اما داراي ايراداتي است که بايد نسبت به رفع آنها اقدام نمود من جمله تجميع قوانين در اين مورد که مصوبات مجمع تشخيص و مجلس بايد جمع شده و فقط يک مجموعه مدون که جامع و مانع باشد تنقيح شود مورد ديگرخلاء در مجازات راشي است که از نظر موازين حقوق جزا غير قابل پذيرش است ومي بايست نسبت به تعيين مجازات متناسب براي راشي اقدام کرد ، نکته ديگرعدم جرم انگاري نسبت به بخش خصوصي است که با توجه به افزايش قلمرو عملکرد آنها در جامعه نيازمند بازنگري وتعيين تکليف مقتضي است مورد بعدي آنکه در مورد راشي معاذير قانوني براي تخفيف يا عدم اجراي مجازات لحاظ شده در حالي که اين ابزار تشويقي که از لوازم کاربردي سياست بازدارندگي کيفري است در مورد مرتشي اعمال نشده است از سويي برخي موارد که در حقوق ساير کشورها نيز بيان شده در حقوق کشور ما مورد بي توجهي قرارگرفته است مانند مثالي که در مورد دندان پزشکان درهمين مقاله بيان شد ازسوي ديگر قانون فعلي صرف مال را براي تحقق رشوه مد نظر قرار داده است در حالي که در برخي قوانين پراکنده سفارش و اعمال نفوذ فاميلي ( که اکنون در دادگستري به معضلي بدترازرشوه مالي تبديل شده است ) مورد امعان نظر مقنن واقع شده بود که اکنون نياز به اصلاح قوانين و الحاق اين موارد به قانون جديد به شدت احساس مي شود ، از سوی ديگر حجم بالای قوانين خود معضلی بزرگ در تشديد ميزان رشوه در جامعه است در هر حال و با تمام اين تفاسير بايد اين نکته را نيز متذکر شد که شدت مجازات به تنهايي مانع ارتکاب جرم در آينده نيست بلکه همانطور که سزار بکاريا گفته : حتميت در اجراي مجازات اهميت دارد و نه شدت مجازات که متاسفانه در جرايمي مانند رشوه در پاره اي موارد اين حتميت در اجراي مجازات را نمي بينيم .

درمورد جنبه اجتماعي نيز بسيار بحث شد و حتي جنبه رفتار سازماني نيز مورد بحث قرارگرفت در کل بايد گفت که ضعف شخصيتي و درست اجتماعي نشدن عامل موثري در شکل گيري شخصيت افراد رشوه دهنده و رشوه گير دارد که اين امر بايد به وسيله آموزش روش صحيح تعامل با ديگران و شناسايي حقوق فردي و منزلت اجتماعي خويش صورت پذيرد، در مقوله آموزش يک ارگان بسيار سازنده وجود دارد که همانا رسانه ملي است که بايد با توليد و پخش برنامه هاي هدفمند و منطقي فرهنگ مذموم شماردن رشوه را در جامعه توسعه ببخشد نه اينکه با پخش برنامه ها و سريال هايي که در آنها افراد در آغاز زندگي داراي تمامي شرايط يک زندگي ايده آل هستند دنيايي غير واقعي در برابر جوانان ما ترسيم کند که سبب گرايش آنها به راه هاي ميانبراز جمله رشوه شود.

رشوه از ديد اجتماعي هم مسئله اي بغرنج است که تلاطمات و فشارهاي اقتصادي درجامعه عامل اصلي پيدايش آن محسوب مي شود که اين امر شايد تا %85 در کاهش رشوه موثر باشد چگونه مي توان از کارمندي که حتي براي کرايه تاکسي رفتن به محل کارش هم دچار تشويش و نگراني است توقع داشت که دست به دريافت هاي غير قانوني از ديگران نزند. که چه صحيح مولي متقيان فرمودند که : "از هردري که فقر وارد شود از در ديگر لاجرم کفر وارد مي شود" لذا بايد دانست که هيچ مجازاتي براي انسان مستاصل باز دارنده نيست از اينرو شايد بتوان گفت که يکي از بهترين راهکار هاي اقتصادي حل بحران رشوه از منظر اقتصادي علاوه بر کاهش تورم در جامعه اجراي صحيح نظام هماهنگ پرداخت کارکنان است که عامل موثري در رفع تبعيضات و کاهش دريافت رشوه از سوي کارمندان است.

در تمام موارد فوق يک عامل اصلي وجود دارد که نمي توان از آن غافل شد و آن مرتکب رشوه يا همانا انسان است مخلوقي که مي توان با تقويت ظرفيت شناختي وي از او موجودي ساخت که به هيچ وجه آرمان هاي و ارزش هاي عالي را زير پا نگذاشته و همواره در تحقق آنها گام بردارد که البته اين امر نيازمند آموزشي مستمرو مداوم است که بايد از اولين روز زندگي فرد به او داده شود .

در جمع بندي نهايي بايد گفت که رشوه يک پديده مستقل که تنها به يک نهاد مربوط باشد نيست بلکه يک آفت اجتماعي و همه گير است که نيازمند يک برنامه همه جانبه براي مقابله با آن است.

 

 

دریافت فایل

 

 

چکیده

 

مقدمه

 

تعریف و تاریخچه

 

کتب لغت

 

بررسی علل رشوه از منظر فقهی ، حقوقی

 

عنصر مادی جرم رشاء.

 

پرداخت مال یا وجه یا سند پرداخت

 

عنصر قانونی

 

رایش

 

عنصر مادی

 

عنصر معنوی

 

عنصر قانونی

 

ارتشاء.

 

عنصر روانی

 

عنصر قانونی

 

حقوقی حقوق غرب

 

جرایم علیه عدالت

 

رشاء و ارتشاء.

 

فقهی استفتائات فقهای متقدم و متاخر

 

توضیح درباره کلمه «سحت»

 

سنت ( احادیث و روایات )

 

روایات بسیاری بر حرمت رشوه دلالت دارند. به موارد زیر توجه کنید

 

اجماع (نظرات فقها)

 

فقهای متقدم

 

فقهای متاخر

 

مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)

 

عقل

 

اُجورالقضات

 

تفاوت رشوه با جعل

 

تفاوت رشوه و هدیه

 

بررسی علل رشوه از منظر اجتماعی

 

ازمطالب فوق چند مورد به ذهن خطور می کند

 

راهکارها برای پیشگیری از این پدیده شوم

 

بررسی علل رشوه از منظر اقتصادی

 

بررسی علل رشوه از منظر روانشناسی

 

نتیجه گیری و ارائه راهکار

 

منابع و مآخذ

 

منابع فارسی

 

کتب

 

مقالات

 

قوانین

 

منابع انگلیسی

دریافت فایل

بررسي رابطه بين مهارت مذاكره مديران بازرگاني با فروش شركت


مقدمه :

دنيايي كه در آن زندگي مي كنيم شاهد تحولات شگرفي است . سرعت اين تحولات روز به روز بيشتر مي شود به طوري كه به هيچ وجه با گذشته هاي دور قابل قياس نيست . اگر بخواهيم آمادگي همراهي و توان لازم براي همگامي با اين تحولات داشته باشيم به ناچار بايد اطلاعات ، دانش ، ابزارها و توانمندي هاي مناسب و ضروري را در خود ايجاد و شكوفا كنيم . در اين ميان هم مدير علاوه بر توانايي هاي فني نياز به داشتن مهارت هايي در برقراري ارتباط مؤثر با ديگران را بايد لازمه ي كار خود قرار دهد چون كار مدير دستيابي و رسيدن به اهداف سازماني است حال براي رسيدن به اين اهداف سازماني از مهارتهاي ارتباطي كه بنحوي برطرف مورد نظر خود بتواند نفوذ پيدا كند بايد استفاده كند . هر روز كه مي گذرد همه ما چه به عنوان يك فرد ، مدير ، سازمان و شركت در محدودة گسترده تر و پيچيده تري از ارتباط با ديگران قرار مي گيريم .

مهارت ايجاد ارتباط مؤثر و كارآمد يكي از مهمترين مهارت هاي لازم براي هر مدير به شمار مي رود زيرا موفقيت يك مدير بيش از آنكه به تواناييهاي تكنيكي اش مربوط باشد به توانايي او در برقراري ارتباط مؤثر با ديگران بستگي دارد نتايج تحقيقي كه توسط نشريه Fortune بر روي 200 مدير از شش شركت انجام شده حاكي از آن بوده كه بزرگترين عامل شكست مديران ، ضعف مهارت هاي ارتباطي آنان بوده است . ( Ertel , 1999 , 23 )

تعريف موضوع تحقيق:

در دنياي امروز ، دگرگوني هايي بسيار زياد همراه با گسترش رقابت درزمينه هاي متنوع ،‌ بويژه در بازارها مشاهده مي شود بازاريابي از محدوده ي توليد ، قيمت گذاري ، شناسايي بازار و توزيع كالا فراتر رفتند و شركت ها مجبور به ايجاد تماس و ارتباط با خريداران بالقوه و بالفعل مي نمايد با توجه به تغيير در زمينه مفهوم بازاريابي كه از كسب سود از طريق افزايش فروش برمبناي توليد به كسب سود از طريق ارضاي نياز خريداران بر مبناي خريدار و مصرف كننده تغيير جهت داده خواه ناخواه مصرف كننده و خريدار كه در اين مفهوم فرصت مشاركت پيدا نموده است به آنان نيز حق تصميم گيري مربوط به كارشان داده شده است دراين جا اهميت مذاكره بيش از هر زماني ديگر روشن ديده شده است و هر چه افراد بيشتري در تصميم گيري ها مشاركت داشته باشند احتمال عدم توافقها نيز بيشتر خواهد شد با توجه به اين موارد آشنايي مدير و بازارياب با مهارت هاي اساسي مذاكره امروزه از اهميت خاصي برخوردار شده است . آشنايي و نهايتاٌ سلطه به اصول و مهارت هايي در مذاكره مديران را به اين توان مجهز مي كند كه در جريان ارتباطات با ديگران از پايين ترين و ابتدايي ترين مذاكرات تا بالاترين حد خودش يعني مذاكرات بين المللي با طرف هاي مذاكره به نحوي مذاكره كنند كه توافق حاصل از مذاكرات معقول ، منطقي و در بيشتر مواقع به نفع خود باشد .

 

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۵

پایان نامه خانه سینما


مقدمه

((اينجا اتاقی است ، تاريک با پرده ای سپيد و کوچک در انتهای آن که با نوری سحر انگيز روشن می شود . و سايه ای حقيقی صدساله را پيش روی چند نفر از حاضران می گستراند . شايد هم سايه ای از حقيقتی دو هزار ساله که افلاطون از آن سخن می راند .

اينجا چند نفر خسته و شوريده و خسته به نظاره نشته اند . تا شبح واقعيت تخليشان را بر پرده ببينند . و بعضی به تاثير ، به کنار دستی شان میگويند ، اين جا اتاق رويا سازی است . جايی که تصويرها و صداها در هم میآميزد تا معجزة يک قرن ، پس از هزاران بار، بار ديگر روی می دهد.

اين جا مرکز تلاقی ذهن است . از علم و تکنولوژی تا هنر ، از فلسفه و سياست تا اقتصاد ، ار کژانديشی و بی مايگی تا خلاقيت ، از دوستی تا دشمنی ، اين جا خلاصه آدمی جاری است .

اين جا خاطرات گذرا نيستند . حرکات ناميرانيد . و اصوات تا ابد می مانند . و اين همه برای توصيف نام انسان کافی است . اين جا اتاقی است تاريک با پرده ای سپيد و کوچک در انتهای آن .)) 1

سينما پديده ای است که فرا تبار شناسی آن ، باب تاثير دو سويه ای را بر زندگی برونی انسان گشوده است . در فرآيند بزرگنمايی فريمهای کوچک تا ابعاد محصور کنندة و غول آسای پرده جادوايیاش حد ميانه ای را می توان فرض کرد . که حتی از ديدگاه بصری منطبق با سازوکار و زندگی انسان است .

در ادامه به تاريخچة فرهنگ نمايش و چگونگی پديد آمدن نمايش در جوامع مختلف می پردازيم .

آغاز نمايش در هر سرزمينی را بايد در آداب و رسوم . مناسک مذهبی همان قوم و در فعاليتهای انسانی برای تنازع بقا جستجو کرد .

انسان بدوی که در بيان افکار و عواطف خود ناتوان بود . حرکت را به کمک طلبيده و از طريق حرکات موزون سعی در بيان افکار و عواطف خود کرد و برای درک لذت و به عنوان نيايش و سخن گفتن با خدايان خود شروع به انجام حرکات موزون ( رقص ) می کند .

بنابراين اولين هنرهای نمايشی در درون همين مراسم جادوئی و حرکات موزون است که شکل می گيرد .

شايد بتوان گفت يکی از شرايط ضروری برای پيدايش تئاتر فراهم آمدن درک نسبتاً پيچيده ای از جهان است که در آن امکان داشتن نظر گاهی عينی و بيطرفانه از مسائل انسانی وجود داشته باشد . مثلاً يکی از علايم اين فرايافت ، ظهور يا بروز يک برخورد کمدی با مسائل است زيرا برای آنکه در راه خير و سعادت مردم از معيارهای مضحک را برگزينيم ، نياز به بينشی عينی و بيطرفانه داريم . علامت ديگر گسترش حس زيباشناختی است . مثلاً هنگامی که فرايافت های انسان از جهان خود تغيير می کند ، اغلب از اجرای آيين و توسل به اسطوره ها برای رسيدن به خوشبختی صرف نظر می کنند .

دو شرط ديگر نيز که مربوط به حس زيباشناختی است دارای اهميت اند ، پيدا شدن اشخاصی که می توانند عناصر تئاتری را به تجربه هائی متعالی وافرتر بدل کنند ، و جامعه ای که قادر باشد ارزش تئاتر را به عنوان فعاليتی منتقل و ويژه بپذيرد ، چرا که تئاتر آموزش می دهد ، ارشاد می کند و می کوشد تماشاگر خود را آرامشی روحانی ببخشد . و او را با حيات درونی خويش واحد است بعنوان مرکزی اجتماعی نيز قابل توجه است و در ايران نيز به عنوان يک مرکز دسته جمعی بمنظور بيان مسائل فرهنگی و تفريحی نقش ايفا می کند و می توان بعوان يک عامل کمک دهنده در اين راستا مورد توجه قرار گيرد .

سينما در ايران همانطور که گفته شديک صنعت نوپا و خالی از هرگونه محتوا و فرم است و جهت مشخصی در اين صنعت و هنر ديده نمیشود اين عامل در کشور ايران بعنوان يک عامل صنعتی مورد توجه قرار رفته است که قادر باشد در مسائل اقتصادی کشور موثر باشد و اگر چه جنبة هنری ندارد با اين وجود نمی توان منکر اين مهم شد که سيل افراد شايق و به سينما رو به مراتب کمتر از ساير تفريحات دسته جمعی می باشد . و به همين نسبت فضاهای مورد نياز به خصوص در مرکز بيشتر از ساير فضاهای همسو می باشد . پس از چنين مکانهايی با توجه به مشخصات آنها جهت رهبری عموم مردم می توان استفاده نمود . سينما از جهت رابطه با فرد عامی اين مرز و بوم تا حد زيادی قابليت بهره برداری دارد شخص در محيط سينما با يک تکنيکی روبرو است که از لحاظ آسانی بيان به ساير وسائل ارتباط جمعی يک حس راحت دارد . و نيز سينما از لحاظ محيط فيلم با يک وسعت زياد ، توجه تماشاچی را به خود جلب می کند و با استفاده از امکانات فنی ، محيطی دور از ذهن را به آسانی برايش بازگو می کند .

فرد در محيط سينما خواص يک محيط اجتماعی را بدست می آورد به جای هرگونه محيط اجتماعی ديگر امکان آموزش در سينما بيشتر می باشد پس برای آنکه از عامل سينما بتوان در حداکثر وضع موجود استفاده نمود بايد محتوای آن را کنترل نمود و در سطح بالاتری قرار داد برای اين منظور با در اختيار گذاردن وسائل و فضاهای تکنيکی اين حالت را بوجود آورد .

 

فهرست

عنوان صفحه

  • مقدمه
  • فصل اول طرح مسئله

1-1 ضرورت پروژه

1-2 روش مطالعه وتحقیق

1-3 سامان پروژه مطالعاتی

  • فصل دوم : شناخت

2-1 شناخت سینما

2-1-1 - سینما چیست ؟

2-1-2- اختراع سینما

2-2-1 فرهنگ ونمایش ونقش آن درایران

2-2-2- تاریخ سینمای ایران

2-2-3 – سینمای حال حاضر ایران

2-2-3-1- نقدینگی

2-2-3-2- مواد اولیه

2-2-3-3- نیروی انسانی

2-3- معماری وسینما

2-3-1- پیوند (وجه اشتراک معماری وسینما )

2-3-2- نقد

2-3-4- بیانیه

2-3-3- الهام

2-4- بررسی چند نمونه خارجی وداخلی

2-4-1-

2-4-2-

  • فصل سوم : ضوابط واستانداردها

3-1- ظرفیت سالن

3-2 شکل واندازه تصویر پردازش

3-3 پرده ها وتصویرپردازی

3-4 لنزهای پردازش

3-5 پوشش تصویر

3-6 شیب کف وصندلی ها

3-7 شیب کف سالن نمایش تصویر

3-8 فاصله گذاری ردیف ها وراهروها

3-9 پرده ها

3-10 سالن نمایش اصلی

3-11سالن های نمایش فرعی

3-12 بخش جنبی خانه فیلم وسینما

3-13 فضاهای ورودی

  • فصل چهارم : مطالعات پایه

4-1- مطالعات منطقه ای ومحیطی

4-1-1- موقعیت جغرافیایی استان تهران

4-1-2- موقعیت جغرافیایی شهرتهران

4-1-3- کوهپایه ها وارتفاعات ورودخانه ها

4-1-4- ارتباطات

4-1-5- چگونگی شکل گیری شهر تهران

4-1-6- تاریخچه تهران

4-1-7- مطالعات فرهنگی واجتماعی

4-2- مطالعات اقلیمی

4-2-1- دما

4-2-2- بارش

4-2-3- رطوبت نسبی

4-2-4- باد

4-2-5- ساعات آفتابی

4-2-6- روزهای بارانی

4-3- معیارها وضوابط استقرار واحدهای ساختمانی درسایت

  • فصل پنجم : مطالعات کالبدی

5-1 تجزیه وتحلیلی سایت

5-1-1- بررسی موقعیت سایت درشهر

5-1-2- دید ومنظر ازدرون به برون سایت

5-1-3- دید ومنظر ازبرون به درون سایت

5-1-4- کاربریها وهمجواریها بلافصل

5-1-5- نظام توده فضا

5-1-6- گزینه منتخب لکه گذاری

5-2-1 - موقعيت شهری محل مورد نظر(سايت)

5-2-3 - موقعيت قرار گيری سايت در منطقه

5-2-4- دسترسی های سايت در منطقه

5-2-5- کاربريهای موجود در محدودة سايت

5-3- مشخصات و توانمنديهای موقعيت شهری سايت

5-4- تحليل و تجزية تصويری سايت

5-4-1- ديد بنا نسبت به محدودة اطراف سايت

  • فصل ششم : معرفی مجتمع فرهنگی – سینمایی تهران

6-1- جدول برنامه فیزیکی

6-2- مدارک ونقشه ها

· منابع و ماخذ

 

 دریافت فایل

 

انتشار : ۱۸ شهریور ۱۳۹۵

دانلود رایگان پایان نامه نقش و تاثير توسعه كشاورزي بر پيشرفت صنعتي


مقدمه:

انسان براي تامين نايزهاي روزمره خود را پيش رو داشت. ابتدا شكار و استفاده از گياهان خودرو و سپس به مرور زمان و با فرا گرفتن فنون اوليه كشاورزي اقدام به تهيه مايهتاج خود نمود. با توجه به خطراتي كه در شكار حيوانات انسان را تهديد مي كرد، لذا تمايل به سمت كشاوزي بيشتر و بيشتر شد تا جايي كه در گذشته اي نه چندان دور، بيشتر مردم عدي در كره زمين پيشه كشاورزي را برگزيدند. كشاورزان با سه عامل زمين، نيروي كار و آب روبرو هستند كه اهميت هر سه مورد به نوع خود بسيار مهم بوده و مي باشد.

امروزه با مكانيزه شدن صنعت كشاورزي نوع محصولات و تنوع فصلي آنها و نيز مقدار توليد آنها تفاوتهاي بسياري بوده است با استفاده از ابزار آلاتي مانند كمباين، تراكتور و دستگاههاي مخصوص شخم زنيف سم پاشي هاي هوايي و نيروي انساني كمتري درگير كشاورزي مي شود كه اين امر موجب كاهش هزينه توليد در مجموع، و از طرف ديگر افزايش بيكاري را سبب مي شود.

امروزه كشاورزي سنتي در مقايسه با سالهاي گذشته بسيار كمتر شده است. اكثر كشاورزان يا كوچ كرده و به شهرهاي بزرگ آمده اند و يا آنهايي كه توان مالي داشته اند با سيستم هاي امروزه خود را وقف داده و از سيستم هاي نوين آبياري و ماشين آلات كشاورزي استفاده مي كنند.

در سالهاي اخير با استفاده از تكنولوژي نانو، توليد محصولات فصلي، در تمام فصول امكانپذيري شده است كه اين امر بمنزله انقلابي در كشاورزي به حساب مي آيد. از اين رو مي توان گفت ديگر مي توان كشاورز را به همان ديدگاه قديم نگريست بلكه نيازمند توجه و ديدگاه علمي و دقيق مي باشد

عنوان كامل پژوهش:

نقش و تاثير توسعه كشاورزي به پيشرفت صنعتي

هدف پژوهش:

هدف از اين پژوهش بررسي رابطه بين كشاورزي، صنعت و تاثير متقابل آنها بر يكديگر وضعيت كشاورزي فعلي ايران و نيز بررسي از جنبه اقتصادي مكانيزه كردن كشاورزي مي باشد.

اهميت مسئله (نظري علمي):

با توجه به اينكه نياز انسان به مواد غذايي پاياني ندارد و نياز انسان به غذا از نيازهاي اساسي محسوب مي شود، و نيز بيشتر نياز از طريق محصولات كشاورزي برآورده مي شود و همچنين كمبود زمين هاي قابل كشاورزي و اينكه بيشتر سطح زمين را آب فرا گرفته است، همه و همه بر اهميت توجه به كشاورزي مي افزايد، كشور ما ايران نيز كه بيشترين سطح آنرا بيابان و كوه فرا گرفته استف و زمين هاي قابل كشت بسيار كمي دارد.

از سوي ديگر وضعيت آب و هوايي ايران و نيز تنوع فراوان محصولات كشاورزي و مزايايي كه از قبل آن حاصل مي شود مانند  نيز كاهش هزينه هاي وارداتي، ايجاد اشتغال و جلوگيري از مهاجرت اهميت دارد.

سوال ها يا فرضيه هاي پژوهش:

1-    توسعه كشاورزي و پيشرفت صنعتي، رابطه مستقيم دارند.

2-    استفاده از صنعت در كشاورزي موجب تسريع توسعه كشاورزي مي شود.

3-    توسعه كشاورزي، همپاي توسعه صنعت، توجيه اقتصادي دارد

4-    پيشرفت كشاورزي و استفاده از تكنولوژي در آن موجب شكوفايي اقتصادي كشور مي شود.

تعريف علمي متغيرهاي مورد بررسي:

(متغير هاي مستقل)f= متغير تابع

متغيرهاي مستقل شامل پيشرفت در كشاورزي، تاثير كشاورزي در اقتصاد و عوامل وابسته به كشاورزي مي باشد و متغير وابسته صنعت و توسعه صنعت مي باشد.

مقياس اندازه گيري نسبي است (توسعه صنعت)، با توجه به اينكه متغيرها وابسته هستند، مقياس اندازه گيري در اين پژوهش نسبي است.

مشخص كردن نقش متغيرها

در اين پژوهش: پيشرفت، در كشاورزي متغير مستقل و توسعه صنعت به عنوان متغير وابسته مورد بررسي قرار مي گيرد.

طرح پژوهش:

در بررسي اين پژوهش ابتدا وضعيت كشاورزي ايران مورد بررسي قرار مي گيرد و سپس رابطه ميان صنعت و كشاورزي مورد بررسي قرار مي گيرد و در پايان ميزان تاثر گذاري كشاورزي بر صنعت مورد بررسي و ارزيابي قرار مي گيرد.

جامعه و گروه نمونه مورد بررسي:

جامعه و گروه بررسي شده، جمعي از دانش آموختگان اقتصاد كشاورزي، مهندسين كشاورزي و مزرعه داران مي باشند.

 نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه

بخش کشاورزی نقش حیاتی در اقتصاد ملی ایران دارد به طوری که حدود 27% تولید ناخالص ملی  23% اشتغال و تأمین بیش از 80% غذای جامعه را در کشور تشکیل می دهد.

کشاورزی به عنوان محور مدیریت برای نیل به توسعه پایدار اقتصاد کشور مطرح شده است. بانک جهانی توسعه ، کشاورزی را یک استراتژی می داند که باعث بهبود وضع زندگی گروه خاصی از مردم به ویژه روستاییان می شود. بانک جهانی همچنین معتقد است که چون توسعه کشاورزی قصد تقلیل فقر را دارد ، بنابراین باید به طور واضح طوری طراحی و اجرا شود که تولیدات را افزایش داده و قدرت تولید روستاییان را بالا ببرد.مدیرکل سابق سازمان خواروبار جهانی آقای فورما می گوید:«در پیشرفت کشاورزی عامل انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برنامه های آموزش کشاورزی در صورتی که منطبق با احتیاجات و شرایط روستایی طرح و اجرا شود از عوامل کلیدی توسعه روستایی به شمار می آید.»

تعریف توسعه: تغییرات مثبتی که باعث بهبود وضع زندگی مردم شود و به معنی تلاش آگاهانه و مبتنی بر برنامه ریزی دقیق که جهت ترقی اقتصادی- اجتماعی جامعه می باشد.

به طور خلاصه می توان گفت : هدف توسعه بهبود است. ولی با کدام وسایل موجود می توان فرآیند توسعه را در جهت بهبود به حرکت در آورد؟

در این زمینه می توان به آسانی دو جنبه کاملا" متمایز را مشخص کرد: رشد و توسعه در مورد یک ارگانیسم (گیاه یا حیوان)، ابتدا رشد که عبارت است از افزایش کمی و سپس علاوه بر رشد کمی تغییر دیگری نیز مشاهده می کنیم و آن گسترش پیچیده ساختار وجودی ارگانیسم است. این نوع گسترش را می توان توسعه کیفی نامید به همین ترتیب کاربرد مفهوم توسعه در مورد کشور، جامعه یا انسان نیز در چارچوب همین دوجنبه اساسی مطرح است به طور کلی توسعه دارای ویژگی هایی است که می توان آن را چنین توصیف کرد:

توسعه فرآیندی هدف دار است که به وسیله انسان آغاز می گردد و هدف آن بهبود بخشیدن به شرایط زیستی کلیه افرادی است که در یک جامعه زندگی می کنند. توسعه را از طریق آنچه که به محیط اضافه می شود و به چشم می آید و قابل اندازه گیری است ، می توان شناسایی کرد. از این رو اندازه گیری رشد یعنی اندازه گیری امکانات و خدمات اضافه شده به محیط که خوداز شاخص های توسعه مثل رشد و کیفیت زندگی محسوب می شود.

ترویج و آموزش کشاورزی اهرم عمران روستایی و بازوی قوی توسعه کشاورزی می باشد که این دو خود بخشی از توسعه ملی است.مقدمه:

انسان براي تامين نايزهاي روزمره خود را پيش رو داشت. ابتدا شكار و استفاده از گياهان خودرو و سپس به مرور زمان و با فرا گرفتن فنون اوليه كشاورزي اقدام به تهيه مايهتاج خود نمود. با توجه به خطراتي كه در شكار حيوانات انسان را تهديد مي كرد، لذا تمايل به سمت كشاوزي بيشتر و بيشتر شد تا جايي كه در گذشته اي نه چندان دور، بيشتر مردم عدي در كره زمين پيشه كشاورزي را برگزيدند. كشاورزان با سه عامل زمين، نيروي كار و آب روبرو هستند كه اهميت هر سه مورد به نوع خود بسيار مهم بوده و مي باشد.

امروزه با مكانيزه شدن صنعت كشاورزي نوع محصولات و تنوع فصلي آنها و نيز مقدار توليد آنها تفاوتهاي بسياري بوده است با استفاده از ابزار آلاتي مانند كمباين، تراكتور و دستگاههاي مخصوص شخم زنيف سم پاشي هاي هوايي و نيروي انساني كمتري درگير كشاورزي مي شود كه اين امر موجب كاهش هزينه توليد در مجموع، و از طرف ديگر افزايش بيكاري را سبب مي شود.

امروزه كشاورزي سنتي در مقايسه با سالهاي گذشته بسيار كمتر شده است. اكثر كشاورزان يا كوچ كرده و به شهرهاي بزرگ آمده اند و يا آنهايي كه توان مالي داشته اند با سيستم هاي امروزه خود را وقف داده و از سيستم هاي نوين آبياري و ماشين آلات كشاورزي استفاده مي كنند.

در سالهاي اخير با استفاده از تكنولوژي نانو، توليد محصولات فصلي، در تمام فصول امكانپذيري شده است كه اين امر بمنزله انقلابي در كشاورزي به حساب مي آيد. از اين رو مي توان گفت ديگر مي توان كشاورز را به همان ديدگاه قديم نگريست بلكه نيازمند توجه و ديدگاه علمي و دقيق مي باشد

عنوان كامل پژوهش:

نقش و تاثير توسعه كشاورزي به پيشرفت صنعتي

هدف پژوهش:

هدف از اين پژوهش بررسي رابطه بين كشاورزي، صنعت و تاثير متقابل آنها بر يكديگر وضعيت كشاورزي فعلي ايران و نيز بررسي از جنبه اقتصادي مكانيزه كردن كشاورزي مي باشد.

اهميت مسئله (نظري علمي):

با توجه به اينكه نياز انسان به مواد غذايي پاياني ندارد و نياز انسان به غذا از نيازهاي اساسي محسوب مي شود، و نيز بيشتر نياز از طريق محصولات كشاورزي برآورده مي شود و همچنين كمبود زمين هاي قابل كشاورزي و اينكه بيشتر سطح زمين را آب فرا گرفته است، همه و همه بر اهميت توجه به كشاورزي مي افزايد، كشور ما ايران نيز كه بيشترين سطح آنرا بيابان و كوه فرا گرفته استف و زمين هاي قابل كشت بسيار كمي دارد.

از سوي ديگر وضعيت آب و هوايي ايران و نيز تنوع فراوان محصولات كشاورزي و مزايايي كه از قبل آن حاصل مي شود مانند  نيز كاهش هزينه هاي وارداتي، ايجاد اشتغال و جلوگيري از مهاجرت اهميت دارد.

سوال ها يا فرضيه هاي پژوهش:

1-    توسعه كشاورزي و پيشرفت صنعتي، رابطه مستقيم دارند.

2-    استفاده از صنعت در كشاورزي موجب تسريع توسعه كشاورزي مي شود.

3-    توسعه كشاورزي، همپاي توسعه صنعت، توجيه اقتصادي دارد

4-    پيشرفت كشاورزي و استفاده از تكنولوژي در آن موجب شكوفايي اقتصادي كشور مي شود.

تعريف علمي متغيرهاي مورد بررسي:

(متغير هاي مستقل)f= متغير تابع

متغيرهاي مستقل شامل پيشرفت در كشاورزي، تاثير كشاورزي در اقتصاد و عوامل وابسته به كشاورزي مي باشد و متغير وابسته صنعت و توسعه صنعت مي باشد.

مقياس اندازه گيري نسبي است (توسعه صنعت)، با توجه به اينكه متغيرها وابسته هستند، مقياس اندازه گيري در اين پژوهش نسبي است.

مشخص كردن نقش متغيرها

در اين پژوهش: پيشرفت، در كشاورزي متغير مستقل و توسعه صنعت به عنوان متغير وابسته مورد بررسي قرار مي گيرد.

طرح پژوهش:

در بررسي اين پژوهش ابتدا وضعيت كشاورزي ايران مورد بررسي قرار مي گيرد و سپس رابطه ميان صنعت و كشاورزي مورد بررسي قرار مي گيرد و در پايان ميزان تاثر گذاري كشاورزي بر صنعت مورد بررسي و ارزيابي قرار مي گيرد.

جامعه و گروه نمونه مورد بررسي:

جامعه و گروه بررسي شده، جمعي از دانش آموختگان اقتصاد كشاورزي، مهندسين كشاورزي و مزرعه داران مي باشند.

 نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه

بخش کشاورزی نقش حیاتی در اقتصاد ملی ایران دارد به طوری که حدود 27% تولید ناخالص ملی  23% اشتغال و تأمین بیش از 80% غذای جامعه را در کشور تشکیل می دهد.

کشاورزی به عنوان محور مدیریت برای نیل به توسعه پایدار اقتصاد کشور مطرح شده است. بانک جهانی توسعه ، کشاورزی را یک استراتژی می داند که باعث بهبود وضع زندگی گروه خاصی از مردم به ویژه روستاییان می شود. بانک جهانی همچنین معتقد است که چون توسعه کشاورزی قصد تقلیل فقر را دارد ، بنابراین باید به طور واضح طوری طراحی و اجرا شود که تولیدات را افزایش داده و قدرت تولید روستاییان را بالا ببرد.مدیرکل سابق سازمان خواروبار جهانی آقای فورما می گوید:«در پیشرفت کشاورزی عامل انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برنامه های آموزش کشاورزی در صورتی که منطبق با احتیاجات و شرایط روستایی طرح و اجرا شود از عوامل کلیدی توسعه روستایی به شمار می آید.»

تعریف توسعه: تغییرات مثبتی که باعث بهبود وضع زندگی مردم شود و به معنی تلاش آگاهانه و مبتنی بر برنامه ریزی دقیق که جهت ترقی اقتصادی- اجتماعی جامعه می باشد.

به طور خلاصه می توان گفت : هدف توسعه بهبود است. ولی با کدام وسایل موجود می توان فرآیند توسعه را در جهت بهبود به حرکت در آورد؟

در این زمینه می توان به آسانی دو جنبه کاملا" متمایز را مشخص کرد: رشد و توسعه در مورد یک ارگانیسم (گیاه یا حیوان)، ابتدا رشد که عبارت است از افزایش کمی و سپس علاوه بر رشد کمی تغییر دیگری نیز مشاهده می کنیم و آن گسترش پیچیده ساختار وجودی ارگانیسم است. این نوع گسترش را می توان توسعه کیفی نامید به همین ترتیب کاربرد مفهوم توسعه در مورد کشور، جامعه یا انسان نیز در چارچوب همین دوجنبه اساسی مطرح است به طور کلی توسعه دارای ویژگی هایی است که می توان آن را چنین توصیف کرد:

توسعه فرآیندی هدف دار است که به وسیله انسان آغاز می گردد و هدف آن بهبود بخشیدن به شرایط زیستی کلیه افرادی است که در یک جامعه زندگی می کنند. توسعه را از طریق آنچه که به محیط اضافه می شود و به چشم می آید و قابل اندازه گیری است ، می توان شناسایی کرد. از این رو اندازه گیری رشد یعنی اندازه گیری امکانات و خدمات اضافه شده به محیط که خوداز شاخص های توسعه مثل رشد و کیفیت زندگی محسوب می شود.

ترویج و آموزش کشاورزی اهرم عمران روستایی و بازوی قوی توسعه کشاورزی می باشد که این دو خود بخشی از توسعه ملی است.

 

 

فهرست مطالب:

مقدمه: 1

فصل اول: طرح تحقيق......................... 2

عنوان كامل پژوهش:....................... 3

هدف پژوهش:........................ 3

اهميت مسئله (نظري علمي):................... 3

سوال ها يا فرضيه هاي پژوهش: 3

تعريف علمي متغيرهاي مورد بررسي: 4

مشخص كردن نقش متغيرها............................................................................................................................... 4

طرح پژوهش: 4

جامعه و گروه نمونه مورد بررسي: 4

روش نمونه برداري: 5

ابزار گرد آوري داده ها: 5

روش تجزيه و تحليل داده ها: 5

فصل دوم: ادبيات تحقيق........... 6

مقدمه.................. 7

1- منابع طبیعی موجود به خصوص آب و خاک.............. 8

3- ایجاد واریته های مناسب از نباتات مختلف... 8

تاریخچه کشاورزی............. 9

نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه. 11

1- تأمین نیازهای کنونی بدون به مخاطره انداختن توانایی تولید نسل های آینده..... 12

نقش و جایگاه بخش کشاورزی در ایجاد اشتغا ل.. 13

اهمیت نیروی انسانی ماهردر تولید. 15

ساختار و ترکیب شاغلان بخش کشاورزی از نظر سطح سواد. 17

اهمیت آموزش و تحقیقات علمی در توسعه کشاورزی.......... 18

اهمیت نیروی انسانی ماهر و مدیریت............. 20

مفهوم ارزش اقتصادی و ارتباط کشاورزی با ارزش افزوده........ 22

معرفی مؤسسات و نهادهای عمده تحقیقاتی و آموزش کشاورزی........... 23

نقش اطلاعات و آمار در توسعه کشاورزی.. 24

وضعیت کلی کشاورزی در کشور............ 25

موقعیت جغرافیایی ایران................ 26

چه عواملی در تنوع آب و هوایی کشور ما مؤثرند؟. 28

سیاست های کشاورزی دولت.............. 29

نگاهی به استان خراسان.. 33

خاک شناسی.. 35

خاک چیست................ 35

شناسایی خاک در ایران............ 37

پروفیل خاک... 39

بافت خاک... 40

ساختمان خاک... 40

اجزای معدنی خاک............... 41

هوموس................... 41

ذرات فعال خاک (هوموس و رس) 42

انواع زمین ها ی زراعتی و طبقه بندی آنها.......... 43

زمین های آهک دار............... 43

زمین های بدون آهک........... 43

واکنش خاک ( قلیائیت یا اسید یت خاک)............... 44

اصلاح خاکهای اسیدی – شور و خاکهای قلیا............. 46

مفاهیم باروری و حاصلخیزی خاک........................... 47

آبیاری.................................................................. 49

وضعیت آب در خاک............................................... 51

تعریف آبیاری.. 52

روش های مختلف آبیاری................................. 53

سیستم های آبیاری بر دو گونه اند: 53

آبیاری بارانی............................................ 56

انواع سیستم های آبیاری بارانی.............. 57

آبیاری قطره ای...................... 59

آبیاری زیر زمینی................ 60

آبخیزداری........................ 62

منابع آبهای زیرزمینی.......... 63

چاه ها........................ 63

حشره شناسی............... 64

رابطه انسان با حشرات............ 65

ارتباط مفید بین انسان و حشرات ( کمک هایی که حشرات به انسان می کنند ):............................ 65

ارتباط مضر بین انسان و حشرات:...................................................................................................................... 66

روش های مبارزه با آفات نباتی.......................................................................................................................... 67

مبارزه فیزیکی.......................................................................................................................................................... 68

مبارزه زراعی............................................................................................................................................................ 68

مبارزه بیولوژیکی..................................................................................................................................................... 68

مبارزه روانی.............................................................................................................................................................. 68

مبارزه ژنتیکی.......................................................................................................................................................... 69

مبارزه شیمیایی....................................................................................................................................................... 70

مبارزه تلفیقی.. 70

حشره کش ها یا سموم........................................................................................................................................ 70

فرمول شیمیایی DDT دی کلرو دی اتیل اتان است ................................................................................. 71

انواع سموم حشره کش........................................................................................................................................ 72

سموم حشره کش به دو دسته تقسیم می شوند :....................................................................................... 72

حشره كش هاي معدني ................................................................................................................................ 72

حشره کش های آلی گیاهی :............................................................................................................................. 72

حشره كش هاي آلي كلره: ........................................................................................................................... 72

سموم فسفره آلي: ........................................................................................................................................... 72

سموم گوگردي آلي: ....................................................................................................................................... 73

سموم از نظر نحوه اثر. 73

سموم داخلي يا گوارشي ............................................................................................................................... 73

سوم تماسي يا خارجي: ................................................................................................................................. 73

سموم نفوذي .................................................................................................................................................... 73

سموم جذبي (سيستميك) .......................................................................................................................... 73

سموم تنفسي ................................................................................................................................................... 73

سموم تدخيني ................................................................................................................................................ 74

چغندر قند................................................................................................................................................................ 74

پنبه. 75

آفات جالیز................................................................................................................................................................ 75

آفات مهم گیاهان زراعی....................................................................................................................................... 76

آفات مهم غلات...................................................................................................................................................... 76

آفات درختان میوه. 76

آفات مهم درختان پسته....................................................................................................................................... 78

آفات انار. 78

مبارزه با علف هرز................................................................................................................................................... 78

مبارزه با موش ها.................................................................................................................................................... 79

اصلاح نباتات............................................................................................................................................................ 79

اثرات اصلاح نبات در کشاورزی.......................................................................................................................... 81

منابع طبیعی............................................................................................................................................................ 82

اهمیت و نقش منابع طبیعی............................................................................................................................... 85

تعریف جنگل........................................................................................................................................................... 89

تعریف جنگل داری.......................................................................................................................................... 91

از نقطه نظر اقتصادي.................................................................................................................................. 91

از نقطه نظر كشاورزي .................................................................................................................................. 91

از نقطه نظر بهداشتي .................................................................................................................................. 92

فوائد جنگل: جنگل ها دارای فوائد زیادی هستند........................................................................................ 92

نگاهی به فرآیند های تخریبی جنگل های کشور:........................................................................................ 93

مرتع.. 95

بیابان.. 97

بیابان زائی و مبارزه با آن...................................................................................................................................... 98

مشاغل مربوط: 101

تعریف مکانیزاسیون................................................................................................................................................ 105

فوائد ماشینی کردن کشاورزی.. 106

آشنایی با وضعیت کشاورزی و نیروی کششی مورد استفاده در ایران.. 107

انواع اتصالات در ادوات کشاورزی....................................................................................................................... 109

تراکتور و تکامل آن.. 111

طبقه بندی تراکتورها 112

هدف های خاک ورزی عبارتند از : 113

روش های خاک ورزی.. 114

گاو آهن.. 116

انواع گاوآهن و موارد استفاده آن....................................................................................................................... 118

گاو آهن برگردان دار:.................................................................................................................................. 118

ادوات خاک ورزی ثانویه....................................................................................................................................... 122

كولتيواتورها ................................................................................................................................................. 122

ديسك ها (هرس بشقابي) ....................................................................................................................... 123

دیسک ها.................................................................................................................................................................. 123

ديسك يك راهه:.......................................................................................................................................... 124

ديسك دو زانويي:......................................................................................................................................... 124

ديسك يك زانويي (افست): ..................................................................................................................... 124

انواع تسطیح کن..................................................................................................................................................... 125

غلتك ها يا خرد كننده ها: ...................................................................................................................... 126

کاشت محصولات.. 126

بذر افشاني: ................................................................................................................................................... 127

بذر کاری: 127

بذر کاری دقیق یا تک دانه کاری....................................................................................................................... 127

کپه کاری:................................................................................................................................................................. 127

ماشین آلات کاشت... 127

ردیف کارها: 127

ردیف کارهائی که بر روی زمین مسطح کشت می کنند. 128

ردیف کارهائی که بر روی پشته کشت می کنند: 128

ردیف کارهائی که در شیار کشت می کنند:................................................................................................... 129

اندازه ردیف کارها: 129

خطی کارها:.............................................................................................................................................................. 130

انواع خطی کارهای غلات.. 131

بذر پاش ها 132

کارنده های مخصوص( سیب زمینی کار و نشاء کار) 133

نشاء کار:.................................................................................................................................................................... 133

سیب زمینی کارها: 133

ادوات داشت............................................................................................................................................................. 134

سمپاش ها: 137

اجزای اصلی ساختمان یک سمپاش................................................................................................................. 137

مخزن: 137

به هم زن:................................................................................................................................................................. 138

صافی: 138

بوم............................................................................................................................................................................... 138

نازل یا افشانک: 138

ماشین های برداشت... 139

دروگر.......................................................................................................................................................................... 139

ماشین های برداشت غلات.................................................................................................................................. 141

ماشین های برداشت سیب زمینی..................................................................................................................... 143

ماشین برداشت چغندرقند................................................................................................................................... 144

فصل سوم: روش تحقيق........................................................................................... 146

مقدمه: 147

روش تحقيق:............................................................................................................................................................ 147

مصاحبه با مزرعه داران:........................................................................................................................................ 148

مزايا و معايب مكانيزه كردن مراحل كشاورزي:............................................................................................... 148

توجيه اقتصادي مكانيزاسيون: 149

مصاحبه با دانش آموزان و استادان دانشگاهها:............................................................................................... 149

توسعه كشاورزي چه مزايايي دارد؟................................................................................................................... 149

جامعه آماري: 150

منابع اطلاعات.......................................................................................................................................................... 151

فصل چهارم: جمع آوري اطلاعات و تجزيه و تحليل داده ها 152

ماشين هاي كشاورزي و مكانيزاسيون.. 153

بررسي فرضيه ها:................................................................................................................................................... 159

فرضيه2: 160

فرضيه 3:................................................................................................................................................................... 160

فرضيه 4: 161

تحليل يافته هاي مصاحبه اي:............................................................................................................................ 161

فصل پنجم: نتيجه گيري و پيشنهادات..................................................................... 165

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه..........................................................................................................  166

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه 4:..................................................................................................... 166

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه 4: 167

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه 4:..................................................................................................... 168

پيشنهادات: 168

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 1: 168

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 2:..................................................................................................................... 169

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 3:..................................................................................................................... 169

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 4: 170

ساير پيشنهادات:..................................................................................................................................................... 170

فهرست منابع.. 172

 فهرست مطالب:

مقدمه: 1

فصل اول: طرح تحقيق.................................................................................................... 2

عنوان كامل پژوهش:.............................................................................................................................................. 3

هدف پژوهش:.......................................................................................................................................................... 3

اهميت مسئله (نظري علمي):............................................................................................................................. 3

سوال ها يا فرضيه هاي پژوهش: 3

تعريف علمي متغيرهاي مورد بررسي: 4

مشخص كردن نقش متغيرها............................................................................................................................... 4

طرح پژوهش: 4

جامعه و گروه نمونه مورد بررسي: 4

روش نمونه برداري: 5

ابزار گرد آوري داده ها: 5

روش تجزيه و تحليل داده ها: 5

فصل دوم: ادبيات تحقيق............................................................................................... 6

مقدمه......................................................................................................................................................................... 7

1- منابع طبیعی موجود به خصوص آب و خاک.......................................................................................... 8

3- ایجاد واریته های مناسب از نباتات مختلف... 8

تاریخچه کشاورزی.................................................................................................................................................. 9

نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه. 11

1- تأمین نیازهای کنونی بدون به مخاطره انداختن توانایی تولید نسل های آینده............................ 12

نقش و جایگاه بخش کشاورزی در ایجاد اشتغا ل.. 13

اهمیت نیروی انسانی ماهردر تولید. 15

ساختار و ترکیب شاغلان بخش کشاورزی از نظر سطح سواد. 17

اهمیت آموزش و تحقیقات علمی در توسعه کشاورزی............................................................................... 18

اهمیت نیروی انسانی ماهر و مدیریت............................................................................................................... 20

مفهوم ارزش اقتصادی و ارتباط کشاورزی با ارزش افزوده.......................................................................... 22

معرفی مؤسسات و نهادهای عمده تحقیقاتی و آموزش کشاورزی............................................................ 23

نقش اطلاعات و آمار در توسعه کشاورزی.. 24

وضعیت کلی کشاورزی در کشور........................................................................................................................ 25

موقعیت جغرافیایی ایران...................................................................................................................................... 26

چه عواملی در تنوع آب و هوایی کشور ما مؤثرند؟. 28

سیاست های کشاورزی دولت.............................................................................................................................. 29

نگاهی به استان خراسان.. 33

خاک شناسی.. 35

خاک چیست............................................................................................................................................................ 35

شناسایی خاک در ایران........................................................................................................................................ 37

پروفیل خاک... 39

بافت خاک... 40

ساختمان خاک... 40

اجزای معدنی خاک................................................................................................................................................ 41

هوموس...................................................................................................................................................................... 41

ذرات فعال خاک (هوموس و رس) 42

انواع زمین ها ی زراعتی و طبقه بندی آنها.................................................................................................... 43

زمین های آهک دار............................................................................................................................................... 43

زمین های بدون آهک........................................................................................................................................... 43

واکنش خاک ( قلیائیت یا اسید یت خاک)..................................................................................................... 44

اصلاح خاکهای اسیدی – شور و خاکهای قلیا............................................................................................... 46

مفاهیم باروری و حاصلخیزی خاک................................................................................................................... 47

آبیاری......................................................................................................................................................................... 49

وضعیت آب در خاک............................................................................................................................................. 51

تعریف آبیاری.. 52

روش های مختلف آبیاری..................................................................................................................................... 53

سیستم های آبیاری بر دو گونه اند: 53

آبیاری بارانی............................................................................................................................................................. 56

انواع سیستم های آبیاری بارانی......................................................................................................................... 57

آبیاری قطره ای....................................................................................................................................................... 59

آبیاری زیر زمینی.................................................................................................................................................... 60

آبخیزداری................................................................................................................................................................. 62

منابع آبهای زیرزمینی............................................................................................................................................ 63

چاه ها........................................................................................................................................................................ 63

حشره شناسی.......................................................................................................................................................... 64

رابطه انسان با حشرات.......................................................................................................................................... 65

ارتباط مفید بین انسان و حشرات ( کمک هایی که حشرات به انسان می کنند ):............................ 65

ارتباط مضر بین انسان و حشرات:...................................................................................................................... 66

روش های مبارزه با آفات نباتی.......................................................................................................................... 67

مبارزه فیزیکی.......................................................................................................................................................... 68

مبارزه زراعی............................................................................................................................................................ 68

مبارزه بیولوژیکی..................................................................................................................................................... 68

مبارزه روانی.............................................................................................................................................................. 68

مبارزه ژنتیکی.......................................................................................................................................................... 69

مبارزه شیمیایی....................................................................................................................................................... 70

مبارزه تلفیقی.. 70

حشره کش ها یا سموم........................................................................................................................................ 70

فرمول شیمیایی DDT دی کلرو دی اتیل اتان است ................................................................................. 71

انواع سموم حشره کش........................................................................................................................................ 72

سموم حشره کش به دو دسته تقسیم می شوند :....................................................................................... 72

حشره كش هاي معدني ................................................................................................................................ 72

حشره کش های آلی گیاهی :............................................................................................................................. 72

حشره كش هاي آلي كلره: ........................................................................................................................... 72

سموم فسفره آلي: ........................................................................................................................................... 72

سموم گوگردي آلي: ....................................................................................................................................... 73

سموم از نظر نحوه اثر. 73

سموم داخلي يا گوارشي ............................................................................................................................... 73

سوم تماسي يا خارجي: ................................................................................................................................. 73

سموم نفوذي .................................................................................................................................................... 73

سموم جذبي (سيستميك) .......................................................................................................................... 73

سموم تنفسي ................................................................................................................................................... 73

سموم تدخيني ................................................................................................................................................ 74

چغندر قند................................................................................................................................................................ 74

پنبه. 75

آفات جالیز................................................................................................................................................................ 75

آفات مهم گیاهان زراعی....................................................................................................................................... 76

آفات مهم غلات...................................................................................................................................................... 76

آفات درختان میوه. 76

و

.

.

.

 



انتشار : ۱۰ شهریور ۱۳۹۵

برچسب های مهم

دانلود رایگان پایان نامه بررسي رابطه بين فرهنگ سازماني و بكارگيري فناوري اطلاعات


چكيده

فرهنگ سازماني، نوعي برنامه ريزي انديشه جمعي است كه در ساليان اخير به عنوان يك تفكر غالب در عرصه سازمانهاي مطرح بوده است. اين انديشه جمعي، متمايز كننده اعضا از يك گونه به گونه ديگر است. هر كس به نوعي با جمع و گروههاي انساني كاركرده باشد، از وجود اين پديده مهم سازماني آگاه است. اين پژوهش به منظور بررسي رابطه فرهنگ سازماني و بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات در ادارات آموزش و پرورش شهر تهران انجام شده است.

روش پژوهش حاضر توصيفي و از نوع همبستگي است، جامعه آماري كليه كاركنان اداري آموزش و پرورش به تعداد 2659 نفر داراي تحصيلات ديپلم تا دكتري در نظر گرفته شدند و تعداد نمونه به روش تصادفي طبقه اي 330 نفر انتخاب گرديده است، ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه محقق ساخته فرهنگ سازماني بر مبناي ويژگيهاي هفت گانه رابينز و پرسشنامه فناوري اطلاعات و ارتباطات بر مبناي مهارتهاي هفتگانه ICDL بوده است. اعتبار پرسشنامه با استفاده از ضريب آلفاي كرونباخ براي فرهنگ سازماني 90/0 و اعتبار پرسشنامه فناوري اطلاعات و ارتباطات 86/0 تعيين گرديده است.

براي تجزيه و تحليل سوالات پرسشنامه و بررسي سؤالهاي علاوه بر آمار توصيفي، آزمون t با دو نمونه مستقل، آزمون خي دو و آزمون ضريب همبستگي پيرسون مورد استفاده قرار گرفت. نتايج حاصل از سؤالات پژوهش به شرح زير است:

1- بين فرهنگ سازماني و بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات رابطه وجود دارد.

2- ميزان بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات در بين كاركنان سازمان پايين مي باشد.

3- بين ويژگيهاي فرهنگ سازماني (نوآوري و ريسك پذيري، توجه به افراد، توجه به گروه، تهور طلبي) با بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات رابطه معناداري وجود دارد ولي بين سه ويژگي ديگر از ويژگيهاي فرهنگ سازماني (شامل توجه به جزئيات، نتيجه محوري و ثبات و حفظ وضع موجود) با بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات رابطه معناداري وجود ندارد.

4- ميزان بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات در بين كاركنان زن و مرد يكسان مي باشد.

 

فهرست مطالب

عنوان صفحه

چكيده 1

فصل اول: كليات پژوهش

1-1- مقدمه 4

2-1- بيان مسئله 6

3-1- اهميت ضرورت پژوهش 7

4-1- انگيزه پژوهش 9

5-1- هدف پژوهش 9

6-1- سوال پژوهش 10

7-1- تعاريف عملياتي 11

 

فصل دوم: ادبيات و پيشينه پژوهش

1-2- مباني نظري پژوهش

1-1-2- فرهنگ سازماني 14

2-1-2- تعاريف فرهنگ سازماني 15

3-1-2- اهميت فرهنگ سازماني 17

4-1-2- خصوصيات فرهنگ سازماني 20

5-1-2- منابع فرهنگ 22

6-1-2- شيوه پيدايش فرهنگ 22

7-1-2- انواع فرهنگ سازمان 23

8-1-2- رابطه فرهنگ سازماني با رضايت شغلي 28

9-1-2- رابطه فرهنگ و ساختار سازمان 28

10-1-2- فرهنگ سازماني و توسعه 29

11-1-2- نقش فرهنگ سازماني در مديريت دانش 29

12-1-2- رابطه فناوري و فرهنگ 30

13-1-2- رابطه فرهنگ و مديريت 31

14-1-2- رابطه فرهنگ و رفتار سازماني 31

15-1-2- كاركرد فرهنگ سازمان 31

16-1-2- زنده نگه داشتن فرهنگ 32

17-1-2- عوامل موثر در تغيير فرهنگ سازماني 33

18-1-2- تغيير فرهنگ سازماني 34

19-1-2- فرهنگ سازماني سالم و فرهنگ سازماني بيمار 35

20-1-2- الگوي اساسي براي تبيين و تشريح فرهنگ سازماني 35

1-20-1-2- الگوي آجيل پارسونز 35

2-20-1-2- الگوي اوچي 36

3-20-1-2- الگوي پيترز و واترمن 37

4-20-1-2- الگوي ليت وين و اترينگر 39

5-20-1-2- الگوي كرت لوين 40

6-20-1-2- الگوي منوچهر كيا 40

2-2- فناوري اطلاعات و ارتباطات

1-2-2- تاريخچه فناوري اطلاعات و ارتباطات 42

2-2-2- مفهوم فناوري اطلاعات و ارتباطات 43

3-2-2- چيستي فناوري اطلاعات و ارتباطات 46

4-2-2- كشورهاي جهان از نظر زير ساخت هاي لازم اداره مديران آنها از جهت دستيابي 49

به فناوري اطلاعات و ارتباطات و...

5-2-2- كاربردهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات

1-5-2-2- پول الكترونيك 50

2-5-2-2- تجارت الكترونيك 51

3-5-2-2- دولت الكترونيك 53

4-5-2-2- نشر الكترونيك 54

5-5-2-2- پارك هاي فناوري 54

6-5-2-2- شهر اينترنتي 56

7-5-2-2- دهكده جهاني 56

6-2-2- شاخص هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات

1-6-2-2- مفاهيم اساسي فناوري اطلاعات و ارتباطات 57

2-6-2-2- استفاده رايانه و مديريت فايل Windows 58

3-6-2-2- واژه پردازها Word 58

4-6-2-2- صفحه گسترها Excel 59

5-6-2-2- بانك اطلاعاتي Access 59

6-6-2-2- ارائه مطلب Power point 60

7-6-2-2- اينترنت Internet 60

7-2-2- ظهور اينترنت 62

8-2-2- اينترنت چيست 62

9-2-2- شبكه عنكبوتي جهاني 63

10-2-2- موتورهاي جستجو و بازاريابي اطلاعات 63

11-2-2- فناوري پوش 64

12-2-2- ارتباطات شبكه اي 64

13-2-2- راهكارهاي استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات 66

14-2-2- نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات 66

15-2-2- ارزش فنا وري اطلاعات و ارتباطات 67

16-2-2- توانايي هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات 69

17-2-2- راهبردهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات 70

18-2-2- گروه بندي فناوري اطلاعات و ارتباطات 70

19-2-2- محدوده فعاليت هاي اطلاعاتي و ارتباطي 72

20-2-2- نظام هاي اطلاعاتي و ارتباطي 72

21-2-2- نظامهاي اطلاعاتي و ارتباطاتي از طريق محمل هايي اطلاعات رابه طور 74

سريع و روز آمد در اختيار استفاده كنندها قرار مي دهد...

22-2-2- تكنولوژي نوين اطلاعات و ارتباطات 77

23-2-2- نظم نوين اطلاعات و ارتباطات 79

24-2-2- فناوري اطلاعات و ارتباطات در زندگي آينده 80

25-2-2- مشكلات كشورهاي در حال توسعه در زمينه فناوري اطلاعات و ارتباطات 81

26-2-2- نحوه تأثير فناوري اطلاعات بر ساختار سازمان 84

27-2-2- فناوري اطلاعات و ارتباطات و تأثير آن بر تحولات ساختار جامعه 85

28-2-2- فناوري اطلاعات و ارتباطات، نياز امروز مديران فردا 86

29-2-2- مديريت فناوري اطلاعات IT 87

3-2- پيشينه پژوهش 88

1-3-2- پژوهش هاي داخل كشور 88

2-3-2- پژوهش هاي خارج كشور 92

 

فصل سوم: فرايند پژوهش

1-3- روش پژوهش 103

2-3- جامعه پژوهش 103

3-3- نمونه و روش نمونه گيري 103

4-3- ابزار پژوهش 104

1-4-3- پرسشنامه فرهنگ سازماني 104

2-4-3- پرسشنامه فناوري اطلاعات و ارتباطات 104

5-3- چگونگي تعيين روايي و پايايي ابزار پژوهش 105

6-3- روش جمع آوري اطلاعات 105

7-3- روشهاي تجزيه و تحليل آماري 106

 

فصل چهارم: تجزيه و تحليل داده هاي آماري

1-4- مقدمه 108

2-4- اطلاعات عمومی 109

3-4- توصيف داده ها 112

4-4- تحليل داده ها 130

 

فصل پنجم: بحث و نتيجه گيري

1-5- بحث و نتيجه گيري 152

1-1-5- تفسير سوال اصلي پژوهش 152

2-1-5- تفسير سوالات فرعي پژوهش

1-2-1-5- تفسير سوال فرعي اول پژوهش 153

2-2-1-5- تفسير سوال فرعي دوم پژوهش 154

3-2-1-5- تفسير سوال فرعي سوم پژوهش 155

2-5- نتيجه كلي 156

3-5- محدوديتها و مشكلات پژوهش 157

4-5- پيشنهادهاي پژوهش 157

5-5- خلاصه پژوهش 159

 

منابع و مآخذ

فهرست منابع فارسي 163

فهرست منابع لاتين 169

 

ضمايم

پرسشنامه فرهنگ سازماني

پرسشنامه فناوري اطلاعات

 

فهرست جداول

عنوان صفحه

جدول شماره (2-1) هفت موضوع مورد مقايسه در سازمانها توسط ويليام اوشي

جدول شماره (2-2) سال شمار رسانه هاي اطلاعاتي و ارتباطي 78

جدول شماره (3-1) حجم نمونه 103

جدول شماره (4-1) توزيع فراواني پاسخگويان بر حسب جنس 109

جدول شماره (4-2) توزيع فراواني پاسخگويان بر حسب وضعيت تأهل 110

جدول شماره (4-3) توزيع فراواني پاسخگويان بر حسب ميزان تحصيلات 111

جدول شماره (4-4) توزيع نسبي پاسخگويان بر حسب نوآروي و ريسك پذيري 112

جدول شماره (4-5) توزيع نسبي پاسخگويان بر حسب توجه به جزئيات 114

جدول شماره (4-6) توزيع نسبي پاسخگويان بر حسب نتيجه محوري 116

جدول شماره (4-7) توزيع نسبي پاسخگويان بر حسب توجه به افراد (فردگرایي) 117

جدول شماره (4-8) توزيع نسبي پاسخگويان بر حسب توجه به گروه (گروه گرايي) 118

جدول شماره (4-9) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب تهور طلبي 119

جدول شماره (4-10) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب ثبات 120

جدول شماره (4-11) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب آشنايي با مفاهيم و اصول 121

جدول شماره (4-12) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب مديريت فايلها 123

جدول شماره (4-13) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب واژه پردازها 124

جدول شماره (4-14) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب صفحه گسترها 125

جدول شماره (4-15) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب بانكهاي اطلاعاتي 127

جدول شماره (4-16) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب ارائه مطلب 128

جدول شماره (4-17) توزيع نسبي پاسخگويان برحسب اينترنت 129

جدول شماره(4-18)نتايج حاصل از آزمون همبستگي فرهنگ سازماني و 131

بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4- 19) نتايج حاصل از آزمون چگونگي ميزان بكارگيري فناوري 132

اطلاعات و ارتباطات در بين كاركنان

جدول شماره (4-20)نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين نو آوري و بكارگيري 135

فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4-21) نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين توجه به جزئيات و 136

بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4-22) نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين نتيجه محوري و 139

بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4-23) نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين توجه به افراد و 141

بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4-24) نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين توجه به گروه و 143

بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4-25) نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين تهور طلبي و 145

بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4-26) نتايج حاصل از آزمون همبستگي بين ثبات و 147

بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات

جدول شماره (4-27)نتايج حاصل از آزمون سوال تفاوت ميزان بكارگيري 150

فناوري اطلاعات و ارتباطات در بين كاركنان زن و مرد

 

دریافت فایل

 

انتشار : ۳ شهریور ۱۳۹۵

برچسب های مهم

دانلود رایگان پایان نامه بررسي و نقش فرآيند ارتباطات در عملكرد مديران در سازمان ملي جوانان و نهادهاي تابعه شهر تهران


چكيده

برآوردها نشان مي دهد، مدت زماني كه در سازمانها صرف ارتباطات مي گردد بين 50/0 درصد تا 90/0 درصد دامنه تغيير دارد، و اغلب اعضاي سازمانها دست اندركار فرايند ارتباطند و پيوسته به كار جذب، ارزيابي و پخش و توزيع اطلاعات اشتغال دارند، و در اين راستا ارتباطات و چگونگي جهت گيري آنها به سمت اهداف سازماني از مسائل ضروري مورد توجه مديران است و اين توجه ناشي از ارتباط مؤثر با كاركنان و درك انگيزه هاي ارتباطي آنان، در توفيق مديران در دست يابي به اهداف طراحي شده سازمان عامل مؤثر است. ارتباطات از جمله موضوعاتي است كه در علوم رفتاري و رفتار سازماني از اهداف والايي برخوردار است و مي تواند در عملكرد مديران تأثير عمده اي داشته باشد (محسنيان راد، 1369، ص 247).

روش پژوهش حاضر توصيفي و از نوع پيمايشي است و جامعه آماري كاركنان و مديران سازمان ملي جوانان به تعداد 300 نفر كاركنان و 14 نفر مدير داراي تحصيلات ديپلم تا فوق ليسانس در نظر گرفته شدند و تعداد نمونه به روش تصادفي طبقه اي 14 نفر از مديران به علت كمي شمارش گرديد و 169 نفر از كاركنان انتخاب گرديده است، ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه محقق ساخته بر مبناي چهار كاركرد ارتباطات رابينز بوده است.

اعتبار پرسشنامه با استفاده از ضريب آلفاي كرونباخ براي مدير 95/0 صدم اعتبار پرسشنامه كارمندان 97/0 صدم تعيين گرديده است.

براي تجزيه و تحليل سؤالات پرسشنامه علاوه آمار توصيفي، آزمون t دو گروه مستقل مورد استفاده قرار گرفت. نتايج حاصل از سؤالات پژوهش به شرح زير است:

1-بين فرآيند ارتباطات و عملكرد مديران رابطه وجود دارد.

2-مديران بر اين اعتقادند كه كنترل رفتار سازماني پرسنل از طريق آنها نسبتاً خوب انجام مي شود.

3-مديران بر اين اعتقادند كه در پرسنل ايجاد انگيزه مي كنند.

4-مديران بر اين اعتقادند كه عواطف و احساسات(روحيه) پرسنل چندان مهم تلقي نمي شود.

5-مديران بر اين اعتقادند كه انتقال اطلاعات به منظور تصميم گيري از طريق آنها نسبتاً خوب انجام مي شود.

فهرست مطالب

عنوان صفحه

چكيده 1

فصل اول: كليات پژوهش

1-1- مقدمه 3

2-1- بيان مسئله 3

3-1- هدف پژوهش 4

4-1- اهميت ضرورت پژوهش 5

5-1- انگيزه پژوهش 6

6-1- سوالهاي پژوهش 6

7-1- تعاريف عملياتي 6

 

فصل دوم: ادبيات و پيشينه پژوهش

1-2- مباني نظري پژوهش 11

1-1-2- سابقه تاريخي و نقش ارتباطات 12

2-1-2- ارتباطات چيست 14

3-1-2- تعاريف ارتباطات 15

4-1-2- هدف از برقراري ارتباط 17

5-1-2- انواع ارتباطات 18

6-1-2- محاسن ارتباطات غیر رسمی 22

7-1-2- شيوه هاي ارتباط 23

8-1-2- شکلهای ارتباط 25

9-1-2- فرآيند ارتباطات 29

10-1-2- الگوي ارتباطي برلو 31

11-1-2- ارتباطات سازماني به عنوان يك فرآيند متقابل 31

12-1-2- موانع برقراری ارتباط 32

13-1-2- كاركردهاي ارتباطات 33

14-1-2- نقش ادراك در ارتباطات 45

15-1-2- بازخور 47

16-1-2- ويژگي يك ارتباط مؤثر 49

17-1-2- رفتار تأثير گذار چيست 50

18-1-2- نقش بيان مؤثر در ارتباطات 50

19-1-2- چگونگي اثر بخشي و ارتقاء ارتباطات 52

ارتباط مؤثرتر 52

21-1-2- نقش شما در بهبود ارتباطات 53

22-1-2- ارتباطات محور توسعه 55

23-1-2- پيشرفت ارتباطات 56

24-1-2- انواع ارتباطات در سازمان 59

25-1-2- اهميت ارتباطات سازماني 63

26-1-2- مديريت ارتباطات سازماني 65

27-1-2- اهميت ارتباطات در مديريت 65

28-1-2- ارتباطات و مشكلات مديريت 69

2-2- عملكرد 70

1-2-2- مديريت عملكرد 71

2-2-2- ديدگاههاي تاريخي در مورد عملكرد 72

3-2-2- تعريف ارزشيابي عملكرد 73

4-2-2- سابقه مدل ACHIEVE

5-2-2- استفاده از مدلACHIEVE 77

6-2-2- سه كنش مديريت عملكرد 81

7-2-2- برنامه ريزي عملكرد 82

8-2-2- سرپرستي 83

9-2-2- مرور بر عملكرد 85

10-2-2- معيارهاي عملكرد 85

11-2-2- تجديد نظر در عملكرد ممكن است عملكرد را كم اهميت جلوه دهد 88

12-2-2- الگوي بهبود عملكرد مديريت 92

3-2- پيشينه پژوهش 96

1-3-2- تحقيقات داخل كشور 96

2-3-2- تحقيقات خارج كشور 98

فصل سوم: فرايند پژوهش

1-3- روش پژوهش 105

2-3- جامعه آماري 105

3-3- نمونه و روش نمونه گيري 105

4-3- ابزار پژوهش 106

5-3- چگونگي تعيين روايي و پايايي ابزار پژوهش 107

6-3- روش تجزيه و تحليل داده ها 107

 

فصل چهارم: تجزيه و تحليل داده هاي آماري

1-4- مقدمه 109

2-4- توصيف داده ها 110

3-4- تحليل داده ها 119

 

فصل پنجم: نتيجه گيري و پيشنهاد

1-5- بحث و نتيجه گيري 127

1-1-5- تفسير سوال اصلي پژوهش 127

2-1-5- تفسير سوالات فرعي پژوهش 127

1-2-1-5- تفسير سوال فرعي اول پژوهش 127

2-2-1-5- تفسير سوال فرعي دوم پژوهش 128

3-2-1-5- تفسير سوال فرعي سوم پژوهش 128

4-2-1-5- تفسير سوال فرعي چهارم پژوهش 129

2-5- نتيجه كلي 130

3-5- محدوديتها و مشكلات پژوهش 130

4-5- پيشنهادهاي پژوهش 130

5-5- خلاصه پژوهش 131

 

منابع و مآخذ

فهرست منابع فارسي 136

فهرست منابع لاتين 139

 

ضمايم

پرسشنامه مربوط به مدير

پرسشنامه مربوط به كاركنان

 

انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۵

برچسب های مهم

پروژه طراحی سایت با php


معرفي پروژه

با توجه به نياز روزافزون، به تکنيک هاي جديد برنامه نويسي تحت وب، در صدد برآمديم تا به طراحي و پياده سازي يک سايت اينترنتي ديناميک بپردازيم .

قسمت هاي مختلف اين پروژه را مي توان درچهار بخش کلي زير خلاصه کرد:

  • ايجاد کاربر
  • تغيير اطلاعات کاربر
  • نمايش روند پيشرفت کار مربوط به کاربر
  • صفحات مربوط به معرفي توليدات و ...

 

اهميت و کاربردها

مطمئناً محيط وب مکاني است که براحتي مي توان به آن دسترسي پيدا کرد و تعداد كاربراني كه هر روزه به اينترنت مي پيوندد در حال افزايش است پس طراحي اينگونه سايتها امري لازم و ضروري بنظر مي رسد .

يکي از معيارهاي برتري سيستم هاي کامپيوتري اين است که تا چه حدي user friendly هستند. سعي ما بر آن بوده است که در پروسه طراحي اين سيستم حتي الامکان کمترين اطلاعات از کاربر درخواست شود و سيستم تا جايي که مقدور است خود مسئوليت جمع آوري اطلاعات را بر عهده داشته باشد.

در چنين شرايطي مطمئناً هم کاربران براي استفاده از سيستم با سهولت و راحتي کار روبرو بوده و هم ميزان خطا تا حد قابل توجهي کاهش مي يابد. بعنوان مثال وقتي که يک كاربر به اين سيستم login مي کند براي بالا رفتن سرعت و به منظور جلوگيري از اتلاف وقت کاربر، از امکانات برنامه نويسي Client Side، براي چک کردن صحت نام کاربري و رمز عبور استفاده کرده، و سپس تست وجود چنين کاربري در پايگاه داده، قسمت سرور صورت مي گيرد. اين کار باعث افزايش سرعت و امنيت مي گردد.

 

اهداف پروژه

اهداف اين پروژه را مي توان در ابعاد زير دسته بندي کرد:

  • تسهيل سلسله مراتب و پروسه انجام کار
  • بکارگيري قدرت زبان برنامه نويسي پوياي PHP و پايگاه داده MySQL
  • سهولت استفاده از امكانات اينترنتي

 

چکيده

در اين پروژه که طراحي يک سايت سفارش محصول توسط کاربر که مربوط به شرکت ابزاربندي خراسان است. شامل امکاناتي نظيرايجاد کاربر توسط Admin،ارسال مطلب و برقراري ارتباط با Admin و پيگيري پيشرفت کار توسط کاربر مي باشد، سعي ما بر اين بوده است که بر پايه برنامه نويسي وب پويا با استفاده از زبان اسکريپتي PHP و زبان هاي کلاينت سايد JavaScript و CSS، سيستمي طراحي کنيم که کاربر از راه دور بتواند محصولي را سفارش و پيشرفت آن را پيگيري نمايد. با توجه به اين هدف، امکاناتي را براي مديريت سايت ايجاد نموديم تا Admin بتواند کاربري را ايجاد و اطلاعات آن را ويرايش نمايد.

در همين راستا از ابزارهايي نظير :

PHP V5.0.0, PHP MyAdmin 4, MySQL, Adobe Photo Shop CSII, DreamWeaver MX 2004, ImageReady

در امر طراحي و پياده سازي پروژه بهره جسته ايم.

مقدمه

در آغاز وب يك رسانه ايستا بود وشکل آن مثل يک کتاب الکترونيکي بود. سايت هاي وب وقتي که ساخته شدند به مدت چندين ماه تغيير نمي کردند. با رشد وب به قوت هاي آن نيز پي برده شد. به اين ترتيب وب از حالت يکنواخت وايستا درآمد بطوري که ظاهر و محتويات آن زودتر تغيير مي کرد ويک بازي يا يک پردازنده در وب در هر بار که استفاده مي شد تغيير مي کند.

در واقع ايجاد سايت هاي پويا براي کسانيکه از اينترنت استفاده مي کنند الزامي است در غير اين صورت سايت هاي او به عنوان يک شهر متروکه محسوب خواهد شد در گوشه اي از ديسک سخت فسيل شده.

بعضي از ويژگي هاي پويايي که مخاطبين اينترنت به آنها علاقمندند عبارتند از:

  • حساسيت به زمان به جاي محتويات دائره المعارفي
  • تغيير محتويات وسبک طراحي
  • سازگاري با نسلهاي جديد سخت افزار نرم افزار واستاندارهاي تحويل اطلاعات
  • پشتيباني از ارتباط با مخاطبين سايت
  • مديريت موثر براي افزايش کيفيت اطلاعات

به هر حال سالانه هزاران سايت وب به دليل کهنه شدن از دور خارج مي شوند که براي همين سايت هايي که از دور خارج مي شوند هزينه هاي زيادي مصرف شده است.

در سال 1997 حدود هزار سايت وب از رده خارج شده و در سال 1998 تقريباً 2000 سايت از دور خارج گرديد.اصولا سايت هاي پوياي موفق در صف مقدم تحويل محاوره اي قراردارند .

اينترنت شبکه اي از شبکه هاي مرتبط به يکديگر بوده که بر روي آن سرويس هاي متعددي بمنظور ارائه خدمات فعال مي باشند. بدون شک سرويس وب يکي از مهمترين سرويس هاي موجود بر روي اينترنت است که بيشترين تاثير را در عموميت يافتن اينترنت در سطح جوامع بشري برعهده داشته است. وب در نگاه اول مانند يک سيستم اطلاعاتي توزيع شده است . در سيستم فوق اطلاعات ( با اشکال متفاوت ) بر اساس استانداردهاي مربوطه و با يک ساختار مشخص قرار گرفته و با استفاده از ارتباطات تعريف شده بين اطلاعات مي توان بسرعت و بسادگي از اطلاعات موجود استفاده کرد. ارائه دهندگان اطلاعات با پيروي از اصول موجود اطلاعات خود را در سيستم فوق قرار داده و جستجو کنندگان اطلاعات با استفاده از ابزارهائي خاص قادر به جستجو و دستيابي به اين اطلاعات خواهند شد. وب در سال 1991 توسط " تيم - برنرز لي " ابداع گرديد.


مراحل پردازش اطلاعات يك فرم HTML

* اطلاعات موجود در وب در حريم هاي اطلاعاتي با نام " صفحات وب " ذخيره مي گردند. اندازه ونوع محتويات اين نوع صفحات کاملا" متغير بوده و نمي بايست در اين راستا يک صفحه وب را با يک صفحه کتاب مقايسه کرد گرچه شباهت هاي اندکي نيز بين آنها وجود داشته باشد.
* محتويات يک صفحه وب مي تواند، متن گرافيک صدا تصوير انيميشن و ... باشد. گستردگي و تنوع نوع اطلاعاتي که مي توان در صفحات وب قرار داد يکي از مهمترين ويژگي هاي قابل توجه وب از ديدگاه ارائه دهندگان اطلاعات از يک طرف و استفاده کنندگان از اطلاعات از طرف ديگر مي باشد.

* صفحات وب از لحاظ فيزيکي فايل هايي هستند که توسط نرم افزارهاي مربوطه بوجود آمده و داراي انشعاب "htm" و يا "html" مي باشند. براي ايجاد اين نوع صفحات مي توان از تمام نرم افزارهائي که بنوعي قادر به ايجاد و ذخيره سازي يک فايل هستند استفاده کرد. ( Notepad نمونه اي از اين نوع نرم افزارها است ). امروزه نرم افزارهاي کاملا" حرفه اي براي ايجاد و مديريت صفحات وب توسط شرکت هاي نرم افزاري ايجاد شده است . FrontPage ,Hotmetal,... نمونه هائي در اين زمينه مي باشند.


* پس از ايجاد صفحات وب در صورت نياز و استفاده عموم ( داخلي ، خارجي ) مي بايست آنها را بر روي يک سايت ذخيره نمود. يک وب سايت مجموعه اي از صفحات وب را شامل مي گردد.

* ارائه دهندگان اطلاعات پس از آماده سازي صفحات وب و استقرار آنها بر روي يک وب سايت زمينه استفاده از اطلاعات فوق را براي استفاده کنندگان فراهم مي نمايند. استفاده کنندگان با استفاده از نرم افزارهائي موسوم به " مرورگر" قادر به دستيابي به يک وب سايت و درخواست اطلاعات مورد نياز خود مي باشند.

* تمام صفحات وب داراي مجموعه دستورالعمل هائي هستند که نحوه نمايش اطلاعات مورد نظر را مشخص خواهد کرد. رايج ترين مجموعه دستورالعمل هاي نمايش در صفحات وب تگ هاي Html مي باشند.

معماري عمومي وب:

براي تشريح بهتر برنامه هاي كاربردي تحت وب (Web basedapplications) مدرن و امروزي، معمولا آنها را به 4 لايه مستقل تقسيم مي كنند. لايه مشتري يا Client، لايه هاي مياني كه عبارتند از presentation و Business و در نهايت آخرين لايه كه عبارت است از لايه داده يا Database. معمولا لايه هاي مياني در يك لايه مجتمع شده و در نتيجه يك مدل ساده شده 3 لايه اي به دست مي دهند.

لايه مشتري يا Client بخشي از اين معماري است كه توسط كاربر وب مشاهده مي شود. بقيه لايه ها بر روي كامپيوترهايي قرار دارند كه ممكن است صدها كيلومتر از مشتري فاصله داشته باشند. لايه مشتري در اين مدل همان مرورگر وب است كه بر روي كامپيوتر كاربر صفحات وب را نمايش مي دهد. در اين لايه علاوه بر امكان نمايش اطلاعات، امكان ورود و برخي پردازشهاي اطلاعاتي نيز وجود دارد.

معمولا دو گونه پياده سازي از لايه مشتري وجود دارد. در روش اول از هوشمند بودن كامپيوتر كاربر و قابليتهاي پردازشي آن استفاده اي نمي شود. هنگامي كه كاربر اطلاعات يك فرم را تكميل مي كند و يا درخواست صفحه خاصي را دارد، كليه عملياتهاي پردازشي در لايه هاي مياني انجام مي گيردو صفحه هاي جديدي كه حاوي نتايج اين پردازشها هستند براي او ارسال مي گردند. اين روش را اصطلاحاً Dump HTML Client مي نامند.

اما در روش دوم از هوشمندي كامپيوتر كاربر به خوبي استفاده مي شود. در اين روش برخي پردازشهاي خاص توسط كامپيوتر مشتري و مرورگر موجود بر روي آن صورت مي گيرد. در اين حالت كامپيوتر مشتري را SemiIntelligent Client مي نامند. براي انجام اين پردازشها معمولا از زبانهاي اسكريپت نويسي نظير vbscript و يا javascript استفاده مي شود. توانايي مرورگها در اينجا اهميت مي يابد.


معماري سه لايه برنامه هاي كاربردي تحت وب:

لايه presentation وظيفه ارائه محتويات ديناميك صفحات وب را بر عهده دارد. روشهاي پياده سازي اين عمليات بر روي كامپيوترها (web server) متنوع است. تكنولوژيهاي مختلف نظير CGI, PHP, ASP, JSP, Servlet, .... لايه presentation معمولا درون برنامه هاي وب سرور نظير Apache webserver و يا Microsoft IISو ... پياده سازي مي شود. وب سرورها توانايي دريافت و اجراي چندين درخواست از سوي برنامه هاي كاربردي لايه هاي ديگر و همچنين كاربران را به طور همزمان دارند. اين نرم افزارها بر اساس يك پيكربندي اوليه مي دانند كه درخواستهاي كاربر را بايد به كدام برنامه كاربردي ارجاع دهند.

لايه Business بيشترين حجم عمليات يك سايت مدرن امروزي را انجام مي دهد. عملياتهاي نظير مديريت نشستها، مديريت دستيابي به بانكهاي اطلاعاتي و... از جمله اين عملياتها هستند. روشهاي گوناگوني براي پياده سازي اين لايه وجود دارد نظير استفاده از اشياي COM متعلق به شركت مايكروسافت و يا استفاده از متناظرهاي آن متعلق به شركت SUN. راه حلهاي قديمي نيز براي پياده سازي اين لايه وجود دارد نظير استفاده از CORBAObjects. برنامه هاي لايه Business معمولا درون برنامه هايي موسوم به ApplicationServer پياده سازي مي شوند نظير Microsoft MTS, Oracle ApplicationServer لايه Database يا لايه داده مسئول نگهداري اطلاعات است و مي تواند شامل مجموعه اي از اطلاعات به صورت بانكهاي اطلاعاتي مدرن يا فايلهاي ساده و ... باشد. تكنولوژيهاي مختلف طراحي اسناد وب در حالت كلي سايتهاي اينترنتي را مي توان به دوگروه ثابت (static) و پويا (dynamic) تقسيم كرد. براي طراحي هر كدام نيز ابزارهاي مختلفي وجود دارد.

مراحل پردازش درخواست سرويس گيرنده توسط سايت با ساختارثابتدر سايتهاي با ساختار ثابت همانگونه كه قبلا نيز گفتيم، محتويات به صورت يك سري صفحات وب HTML طراحي و روي سايت قرار مي گيرند. با هر درخواست براي يك صفحه مشخص، صفحه موردنظر براي سرويس گيرنده ارسال مي شود اما در سايتهاي با ساختار پويا با هر درخواست سرويس گيرنده بر روي سرويس دهنده پردازشي به منظور ساخت صفحه مورد نظر صورت مي گيرد و نتيجه پردازش به صورت يك صفحه حاوي كدهاي HTML براي سرويس گيرنده ارسال مي شود.

آنچه كه براي سرويس گيرنده ارسال مي شود چيزي جز صفحه حاوي تگهاي HTML نيست. در ميان تكنولوژيهاي مختلفي كه وجود دارد مهمترين ها و پراستفاده ترين تكنولوژيها به شرح زير هستند:

1)HTML

اين تكنولوژي ساده ترين فرم انتشار اسناد در وب است. در اين تكنولوژي صفحات يك وب سايت به صورت ايستا كدگذاري شده و سپس انتشار مي يابند. اين روشي است که در بسياري از وب سايت‌هاي شخصي که در ابتداي پيدايش وب ساخته شده اند بکار رفته است. در اينجا توليد کننده با دانستن html و يا با استفاده از ابزاري که چنين کدهايي را توليد مي کنند، صفحات خود را مي سازد. براي يک وب سايت ساده با تعداد محدودي از صفحات ايستا شايد اين يک روش قابل قبول باشداز مزاياي اين تكنولوژي مي توان به سادگي و عدم نياز به برنامه نويسي و آشنايي با زبان خاص كدنويسي اشاره كرد. علاوه بر اين پشتيباني گسترده اين روش توسط نرم افزارهايي كه قادر به توليد اينگونه صفحات از طريق تكنيكهاي Visual هستند نيز از ديگر مزيتهاي اين روش محسوب مي گردد. اسنادي كه به اين روش توليد مي گردند معمولا از سرعت بارگذاري خوبي برخوردار هستند (به دليل عدم نياز به انجام پردازش در سمت Server). اما عليرغم تمامي ويژگيهاي ذكر شده اين روش مشكلاتي نيز دارد.

نخست اينكه اين شيوه قادر به توليد صفحات ديناميك نيست. ديگر اينكه با تركيب محتوا (content) و قالب (Style) باعث بروز مشكل در ايجاد تغييرات در صفحات مي گردد. به بيان معادل، هزينه ايجاد و اعمال تغييرات در صفحات بالاست.

به همراه اين تكنولوژي ابزارهاي ديگري براي برنامه سازي Client-Side نيز وجود دارد. برخي از اين ابزارها كه بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرند عبارتند از Java Script، VBScript. البته به كمك تلفيق اين تكنولوژي با زبانهاي اسكريپت نويسي مذكور و نيز استفاده از مفاهيم CSS مي توان صفحاتي طراحي كرد كه محتويات ديناميك داشته باشند ليكن اين قدرت به Client محدود مي گردد و علاوه بر آن مشكل تركيب محتوا و قالب همچنان پابرجاست.

2) تكنولوژي CGI (تكنولوژي مرتبط با طرف سرويس دهنده)يك برنامه CGI بوسيله سرويس دهنده وب در پاسخ به درخواست ايجاد شده توسط مرورگر وب، اجرا مي شود. سرويس دهنده وب به عنوان واسط ميان مرورگر و برنامه CGI، درخواست مرورگر را به برنامه و خروجي برنامه CGI را براي پردازش به مرورگر وب ارسال مي كند. براي مثال ممكن است برنامهاي نقطه نظرات كاربر را دريافت نموده و آن را به شكل يك پيام الكترونيكي براي مسئول سايت ارسال كند. تقريباً هرنوع زبان برنامه نويسي را مي توان براي نوشتن يك برنامه CGI بكار برد. CGI واسط تعريف شده مابين سرويس دهنده وب و برنامه خارجي است كه مايليد آن را بنويسيد.

حال سوال اين است كه يك برنامه CGI چه كاري نمي تواند انجام دهد. اين برنامه نمي تواند به طور مستقيم با كاربر ارتباط برقرار كند. همچنين نمي تواند اطلاعات را از خط اعلان، منوها يا ساير بخشهاي تعاملي دريافت يا نمايش دهد. اين برنامه ها تصاوير گرافيكي را نيز نمايش نمي دهند؛ اگر چه مي توانند داده هاي باينري ، كه در حقيقت تصوير هستند را توليد كنند، اما هيچ نوع واسط گرافيكي براي ارتباط با كاربر در اختيار برنامه ساز نمي گذارند.

يك برنامه CGI براي عملكرد صحيح و مناسب نيازمند شرايط زير است:

1- برنامه با وارد كردن نام آن در خط فرمان (Command Line) قابل اجرا باشد.

2- برنامه بيد يك سرآيند (Header) مناسب و معتبر از نوع محتويات (Content) توليد كند. محتويات خروجي يك برنامه CGI ميتواند كد HTML، تصاوير GIF، فايلهاي متني، مستندات مايكروسافت Word و يا فايلهاي صوتي باشد. سرآيند نوع محتويات كه توسط برنامه CGI توليد مي شود، نوع محتويات بازگشتي را مشخص مي كند و مرورگر مي تواند عمليات مناسب را بر اساس آن انجام دهد.

ماداميكه يك برنامه توسط سرويس دهنده وب قابل اجرا باشد و اين برنامه خروجي معتبري نيز توليد كند، كاربرد آن به عنوان يك برنامه CGI قابل قبول است.

3- تكنولوژيهاي مرتبط با طرف سرويس دهنده: ASP,PHP,JSP اين سه نمونه از معروفترين تكنولوژي هايي است كه در انتشار صفحات وب ديناميك در طرف سرويس دهنده به كار گرفته مي شوند. جداي از اختلاف هاي موجود ميان آنها، هر سه امكاناتي را براي اجراي يك برنامه در Server و توليد خروجي HTML به صورت ديناميك فراهم مي كنند. در اين تكنولوژيها كد برنامه و كدهاي HTML با هم تركيب مي شوند.

توليد ديناميك صفحات وب و برنامه نويسي به فرم Scripting از مزاياي اين تكنولوژيها به صورت عام مي باشند. اما در نهايت تركيب محتوا (Content)، قالب بندي (Format) و منطق برنامه(Logic) پيچيدگي بيشتري را نسبت به HTML سبب مي گردند.

الف) PHP

PHP مخفف Hypertext Preprocessor يك زبان Scripting و Server-Side مي باشد. يك Script به كدي از برنامه مي گويند كه بصورت ابتدايي Compile نمي شود و فقط در صورت فراخواني و يا درخواستي براي اجرا توسط مفسّر زبان مورد نظر ترجمه مي شود و به خروجي فرستاده مي شود. اين به اين معني ميباشد كه شما دقيقاً كد برنامه خود را در جاي مورد نياز به كار مي بريد و رابط اجرايي برنامه آنرا به مفسّر مورد نظر ارجاع ميدهد.

بعد از نصب مفسّر PHP شما قادر خواهيد بود كه از كدهاي PHP به همراه كدهاي HTML خود در صفحات Web استفاده كنيد و همچنين مي توانيد Script هاي صرفاً PHP خود را به عنوان ترمينالهاي تفسير كننده داده ها و رابطهاي ورودي و خروجي بر روي سرور خود قرار دهيد چگونگي پردازش درخواستهاي وب با/بدون PHP خطوط قرمز رنگ حالت استاتيك سايت و خطوط آبي رنگ پردازشهاي اضافي مورد نياز در حالت ديناميك را نشان مي دهند فكر اوليه PHP در پاييز سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf ) (rasmus@php.net شكل گرفت. در ابتدا نگارشي از PHP در صفحه شخصي وي به كار گرفته شد ، تا اطلاعاتي از كساني كه روزانه وي را مي بينند ، نگاه داشته شود. اولين نگارش عمومي آن در اوايل سال 95 ارايه شد با نام ” Personal Home Page Tools “ معرفي گرديد . كه البته شامل پارسري بسيار ساده بود كه ماكروهاي خاصي را مي شناخت و نيز برخي كاربردهاي مشترك در صفحات شخصـي مانند شمـارنده يا Guestbook و برخـي ابزار هاي ديگر را شامل مي شد.

پارســر در نيمــه سال 95 بازنويســي شد و با نـــام “ PHP/FI نگارش 2 “ ارايه گرديد . FI نام بسـته نرم افزاري ديگري از Rasmus بود كه فرم هاي داده HTML را تفسير مي كرد. پس از آن بسياري از PHP در كــد هاي خود استفاده كردند. در ميانه سال 96 ميزان استــفاده كنندگان به حـــدود 15 هـزار سايت رسيد. اين ميــزان در نيمه سال 97 در حدود 50 هزار سايت مختلف بود. در هـمين زمان PHP از حالت يك پروژه شخصي درآمد و توســط تيمي توسـعه يافت. اين گروه نگارش جديدي از PHP را ارايه دادند و پارسر آن را بازنويسي نمودند. PHP3 به سرعت مورد استفاده قرار گرفـت. هم اكنـون نيز PHP4 آخرين نگارش اين محصول است كه در آن از موتور اسكريپت Zend براي بدست آوردن قابليت هاي بيشتر استفاده شده است .

امروزه ، PHP3 و PHP4 بر روي بسياري از محصولات تجاري مانند “ RedHat’s Stronghold web Server ” ارايه مي گردد. هم اكنون برآورد مي شود بيش 5.100.000 سايت از PHPدر طراحي استفاده كرده اند.

دلايل زيادي در محبوبيت و استفاده از اين زبان در حال حاضر وجو دارد برخي از اين دلايل عبارتند از: * سرعت : در مقايسه با تكنولوژي نظير ASP به دليل عدم استفاده PHP از Engine هاي مختلف و متفاوت كدهاي PHP از سرعت بالايي برخوردارند.

* نزديك بودن Syntax به ++C/C و Java :از آنجاﺋيكه اكثر برنامه نويسان از ++C/C استفاده كرده اند و بخاطر محبوب بودن بي حد Java معمولا با Syntax هاي اين دو زبان اكثرا آشنا هستند . PHP هم اكثر Syntax هاي خود را شبيه به اين زبانها انتخاب كرده است.

* OpenSource بودن PHP

* اجرا بر روي Platform هاي مختلف : به دليل آنكه توسط GNU C Compiler در همه Platform ها قابل Compile شدن است و از Engine هاي خاص هيچ سيستم عاملي براي اجراي كدها استفاده نمي كند قابليت اجرا بر روي تعداد زيادي از سيستم عامل ها را داراست كه اين يك مزيت براي توسعه دهندگان سيستم محسوب مي شود .

 

ب) Servlet :

يك كلاس در زبان جاوا است كه در سرويس دهنده اجرا مي شود. در اين كلاس از دستورات Printh براي توليد يك خروجي HTML استفاده مي شود. توليد ديناميك صفحات وب از مزيتهاي اين روش است اما پيچيدگي توليد كدهاي HTML به كمك دستورات Printh و در حقيقت تركيب محتوا قالب و منطق باز هم از معضلات اين روش محسوب مي گردد

امروزه نقطه تمركز بسياري از تلاشها جداسازي سه عنصر محتوا، قالب و منطق برنامه از يكديگر در طراحيهاي مبتني بر وب است. XML به عنوان يكي از اجزا بسياري از اين تكنولوژيها مطرح است.


ج) XML :

يک markup language است که در آن مي توان از متون و Tagها براي ارايه يک سند استفاده نمود. برخلاف html که داراي Tagهاي ثابت و استانداردي است، در xml مي توان Tagهاي دلخواه را استفاده نمود. همچنين در اينجا هر Tag بايستي با يک Tag متناظر بسته شود. به همين خاطر xml يک فرم خوش ساخت دارد.

امروزه استفاده از xml بسيار متداول و متنوع است. در هر حال بيشترين استفاده از آن در يکپارچه سازي سيستم ها و خصوصا در توليد سيستم هاي کاربردي مبتني بر وب است.

 

دریافت فایل

انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۵

دانلود رایگان پایان نامه پهناي باند، قدرت و راندمان لامپ‌هاي پرقدرت در رادار


چكيـده:

اين مقاله تحقيقي در مورد بررسي لامپ‌هاي پرقدرت مورد استفاده در رادار از نظر پهناي باند، قدرت، بهره ، راندمان و غيره مي‌باشد. در فصل اول با مطالعه روي لامپ‌هاي با ميدان متقاطع (M- Type) و توصيف انواع آن پيشرفت‌هاي اخير در اين زمينه را ارئه نموده است. در فصل دوم به بررسي لامپ‌هاي با پرتو خطي (O-Type) و انواع مختلف آن و بررسي عمكرد تك‌تك آنها و آخرين تكنولوژي روز جهان پرداخته شده است.

مقدمه

در لامپ‌هاي با ميدان متقاطع (Cross Fielde) ميدان مغناطيسي dc و ميدان الكتريكي dc بر يكديگر عمودند. در همه لامپ‌هاي CF ميدان مغناطيسي dc نقش مستقيمي در فرآيند اندركنشي RF ايفا مي‌كند.

لامپ‌هاي CF نامشان را از اين حقيقت كه ميدان الكتريكي dc و ميدان مغناطيسي dc بر يكديگر عمودند گرفته‌اند. در لامپ CF الكترونهايي كه توسط كاتد ساطع مي‌شوند بوسيله ميدان الكتريكي شتاب داده مي‌شوند و سرعت مي‌گيرند. اما همانطور كه با ادامه مسير سرعتشان بيشتر مي‌شود توسط ميدان مغناطيسي خم مي‌شوند. اگر يك ميدان RF در مدار آند به كار برده شود الكترون‌هايي كه در طي اعمال ميدان كاهنده وارد مدار شوند كند مي‌شوند و مقداري از انرژي خود را به ميدان RF مي‌دهند. در نتيجه سرعتشان كاهش مي‌يابد و اين الكترونهاي با سرعت كمتر در ميدان الكتريكي dc كه به ميزان كافي دور هست تا ضرورتاً همان سرعت قبلي را دوباره بدست بياورند طي مسير مي‌كنند. بدليل كنش اندركنش‌هاي ميدان متقاطع فقط آن الكترون‌هايي كه انرژي كافي به ميدان RF داده‌اند مي‌توانند تمام مسير تا آند را طي كنند. اين خصيصه لامپ‌هاي CF را نسبتاً مفيد مي‌سازد. آن الكترونهايي كه در طي اعمال ميدان شتاب‌دهنده وارد مدار مي‌شوند بر حسب دريافت انرژي كافي از ميدان RF شتاب داده مي‌شوند و به سمت كاتد باز مي‌گردند. اين بمباران برگشتي در كاتد گرما ايجاد مي‌كند و راندمان كار را كاهش مي‌دهد.

در اين فصل چندين لامپ CF را كه عموماً به كار برده مي‌شوند مورد مطالعه قرار مي‌دهيم.

2- اسيلاتورهاي مگنترون

Hull در سال 1921 مگنترون را اختراع كرد. اما اين وسيله تاحدود دهه 1940 تنها يك وسيله آزمايشگاهي جالب بود. در طول جنگ جهاني دوم نيازي فوري به مولدهاي ماكروويوي پرقدرت براي فرستنده‌هاي رادار منجر به توسعه سريع مگنترون شد. همه مگنترون‌ها شامل بعضي اشكال آند و كاتد كه در يك ميدان مغناطيسي در ميان يك ميدان الكتريكي بين آند و كاتد كار مي‌كنند مي‌باشند. به دليل ميدان تقاطع بين آندو كاتد الكترون‌هايي كه از كاتد ساطع مي‌شوند تحت‌تأثير ميدان متقاطع مسيرهايي منحني‌شكل را طي مي‌كنند.

اگر ميدان مغناطيسي dc به اندازه كافي قوي باشد الكترون‌ها به آند نخواهند رسيد ولي درعوض به كاتد باز مي‌گردند. در نتيجه جريان آند قطع مي‌شود. مگنترون‌ها را مي‌تان به سه نوع طبقه‌بندي كرد

 

دریافت فایل

 

 

 

«فهرست مطالب»

 

صفحه

عنوان

 
 

چكيده

 

1

فصل اول: لامپ‌هاي با ميدان متقاطع مايكروويوي (Cross field)

 

2

مقدمه

 

3

1- اسيلاتورهاي مگنترون

 

4

1-1- مگنترون‌هاي استوانه‌اي

 

6

2-1- مگنترون كواكسيالي

 

8

3-1- مگنترون با قابليت تنظيم ولتاژ

 

10

4-1- مگنترون كواكسيالي معكوس

 

11

5-1- مگنترون كواكسيالي Frequency - Agile

 

13

6-1- VANE AND STARP

 

15

7-1- Ruising Sun

 

16

8-1- injection- Locked

 

16

9-1- مگنترون Beacom

 

17

2- CFA(Cross Field Ampilifier)

 

20

1-2- اصول عملكرد

 

25

فصل دوم: لامپ‌هاي با پرتو خطي (O- Type)

 

26

مقدمه

 

26

1- كلايسترون‌ها

 

28

1-1- تقويت‌كننده كلايسترون چند حفره‌اي (Multi Cavity)

 

29

2-1- كلايسترون‌هاي چندپرتوي (MBK)

 

29

1-2-1- كلايسترون چند پرتوي گيگاواتي (GMBK)

 
 

30

2- لامپ موج رونده (TWT)

 

31

1-2- تاريخچة TWT

 

33

2-2- اجزاي يك TWT

 

35

3-2- اساس عملكرد TWT

 

37

4-2- كنترل پرتو

 

38

5-2- تغيير در ساختار موج آهسته

 

39

6-2- لامپ‌هاي TWTCouped Cavity

 

40

1-6-2- توصيف فيزيكي

 

41

2-6-2- اصول كار TWTCouped Cavity

 

43

3-6-2- توليد TWTCouped Cavity هاي جديد

 

47

7-2- لامپ‌هاي Helix TWT

 

56

8-2- TWT هاي پرقدرت

 

60

3- گايروترون‌هاي پالس طولاني و CW

 

61

1-3- پيشرفت‌هاي اخير در تقويت‌كننده‌هاي گايروكلاسترون موج ميليمتري در NRL

 

62

2-3- WARLOC رادار جديد پرقدرت ghz 94


 



انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

برچسب های مهم

پایان نامه کارشناسی ارشد بررسي اثرات تنش خشكي در مراحل انتهايي رشد بر صفات زراعي و شاخص‌هاي رشد ارقام بهاره كلزا


چكيده

به منظور بررسي اثر تنش خشكي در مراحل انتهايي رشد برصفات زراعي و شاخص هاي رشد ارقام بهاره كلزا (Brassica napus L.) آزمايشي به صورت كرت‌هاي يك بار خرد شده در قالب طرح پايه بلوك هاي كامل تصادفي در چهار تكرار در سال 83-1382 در مزرعه تحقيقاتي مؤسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر كرج اجرا شد. در اين آزمايش، آبياري به عنوان عامل اصلي در دو سطح شامل آبياري معمول يا آبياري پس از 60 ميلي‌متر تبخير از تشتك كلاس A ( شاهد) و تنش خشكي (قطع آبياري از مرحله خورجين دهي به بعد) و ارقام بهاره كلزا به عنوان عامل فرعي در ده سطح شامل ارقام Comet, Goliath ، Sw Hot Shot, Eagle, Sw 5001،19-H،Hyola 401، Hyola 420 ، Option 500 و Quantumبودند. در اين تحقيق از كليه مراحل فنولوژيكي گياه يادداشت برداري به عمل آمد. همچنين صفاتي نظير: ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعي در بوته، قطر ساقه ، طول خورجين ساقه اصلي، شاخه فرعي، طول خورجين، تعداد خورجين در ساقه اصلي و شاخه فرعي ، تعداد خورجين در بوته ، تعداد دانه در خورجين ساقه اصلي و شاخه فرعي، تعداد دانه در خورجين، وزن هزار دانه، عملكرد دانه، عملكرد بيولوژيك، شاخص برداشت و درصد روغن دانه و عملكرد روغن دانه، اندازه گيري شدند.نتايج حاصل نشان داد كه اثر سطوح مختلف آبياري بر صفات تعداد شاخه فرعي دربوته، قطر ساقه، طول خورجين شاخه فرعي، تعداد خورجين در ساقه اصلي و شاخه فرعي، تعداد خورجين در بوته، تعداد دانه در خورجين ساقه اصلي و شاخه فرعي، تعداد دانه در خورجين، وزن هزار دانه و عملكرد روغن دانه معني دار گرديد. همچنين اثر رقم بر صفاتي نظير ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعي در بوته، طول خورجين ساقه اصلي و شاخه فرعي، طول خورجين، تعداد خورجين در ساقه اصلي و شاخه فرعي، تعداد دانه در خورجين ساقه اصلي و شاخه فرعي، تعداد دانه در خورجين، وزن هزار دانه و عملكرد دانه معني دار شد. اثرات متقابل آبياري و رقم نيز بر صفات ارتفاع بوته وعملكرد بيولوژيك معني دار گرديد. تعداد خورجين در بوته در شرايط تنش خشكي دركليه ارقام كاهش يافت( البته غيرمعني دار). بيشترين تعداد دانه در خورجين در شرايط آبياري معمول به رقم Quantum (7/18 عدد) و در شرايط تنش خشكي به رقم Option 500 (1/12عدد) اختصاص يافت. بيشترين وزن هزار دانه در شرايط آبياري معمول و تنش خشكي به ترتيب با ميانگين 52/4 و 49/4 گرم مربوط به رقم Hyola 401 و كمترين آن با ميانگين 44/3 گرم مربوط به Comet بود. ارقام Option 500،19-H،Eagle و Comet به ترتيب با ميانگين 4725،4567،4467 و 4419 كيلوگرم در هكتار، بيشترين عملكرد دانه را در شرايط آبياري معمول دارا بودند. همچنين ارقام19-H, Option 500, Hyola 420 , Sw 5001 , Eagle به ترتيب با ميانگين 3889 ، 3863،3831،3731 ،3708 كيلوگرم در هكتار، ارقام برتر در شرايط كم آبي ( قطع آبياري از مرحله خورجين دهي به بعد) بودند كه از لحاظ عملكرد روغن دانه نيز جزء ارقام برتر بوده‌اند. بيشترين ميزان عملكرد بيولوژيك در شرايط آبياري معمول با ميانگين 19390 كيلوگرم در هكتار به رقم Eagle و در شرايط تنش خشكي با ميانگين 11420 كيلوگرم در هكتار به رقم Hyola 401 تعلق داشت. شاخص برداشت بالاتر رقم Option 500 (295/0) در شرايط آبياري معمول و همچنين شاخص برداشت بالاتر رقم Hyola 401 (274/0)‌در شرايط تنش خشكي نسبت به ساير ارقام مورد بررسي، بيان گر اين است كه اين ارقام، درصد بيشتري از مواد فتوسنتزي را در شرايط مختلف رطوبتي به دانه ها اختصاص داده اند. همبستگي ساده صفات مورد آزمون نشان داد كه عملكرد دانه با شاخص برداشت، عملكرد روغن دانه، درصدروغن دانه، تعداد خورجين در بوته، تعداد خورجين در شاخه فرعي، طول خورجين شاخه فرعي، قطر ساقه و تعداد شاخه فرعي در بوته همبستگي مثبت بسيار معني دار و با طول خورجين بوته، همبستگي مثبت معني دار نشان داد. در بررسي شاخص هاي رشد مشخص گرديد كه تنش خشكي سبب كاهش وزن خشك كل گياه (TDW)، وزن خشك برگ (LDW) و شاخص سطح برگ (LAT) گرديد. البته در شرايط تنش خشكي، بالاترين وزن خشك كل گياه با ميانگين8/2477 گرم بر متر مربع مربوط به رقمHyola 420، بالاترين وزن خشك برگ با ميانگين7/330 گرم بر مترمربع مربوط به رقمOption 500 و بالاترين شاخص سطح برگ با ميانگين 64/5 مربوط به رقم Sw 5001 بود. بر پايه نتايج حاصله مي توان اين گونه استنباط نمود كه ارقام 19-H , Option 500,Eagle نسبت به ساير ارقام مورد بررسي، سازگاري بهتري با تنش خشكي داشتند و توانستند هم در شرايط آبياري معمول و هم در شرايط تنش خشكي عملكرد بالاتري را توليد نمايند. بنابراين اين سه رقم قابل توصيه از ديدگاه زراعت در شرايط تنش كم آبي ( دو بار آبياري كمتر نسبت به شرايط معمول ) مي باشند.

لغات کلیدی: ارقام کلزا، تنش خشکی، عملکرد و اجزاء عملکرد، شاخص های رشد.

 

دریافت فایل

 

فهرست مطالب

عنوان صفحه

چکیده..................... 1

مقدمه............. 3

 

فصل اول: كليات................................. 6

1-1- تاريخچه................................... 7

1-2- كلياتي دربارة كلزا........................ 8

1-3- اهميت وجايگاه كلزا در ايران............... 10

1-4- سطح زيركشت، توليد وعملكرد كلزا در جهان و ايران 12

1-5- تركيب شيميايي دانه كلزا................... 14

1-6- خصوصيات گياه شناسي........................ 16

1-6-1- ريشه.................................. 16

1-6-2- ساقه.................................. 17

1-6-3- برگ................................... 18

1-6-4- گل.................................... 18

1-6-5- ميوه.................................. 18

1-6-6- دانه كلزا............................. 19

1-7- مراحل فنولوژي............................. 19

1-8- اكولوژي كلزا.............................. 19

1-9- كاشت ..................................... 22

1-9-1- آماده سازي زمين....................... 22

1-9-2- تاريخ كاشت............................ 22

1-9-3- ميزان بذر وتراكم بوته................. 23

1-9-4- عمق و ابعاد كاشت...................... 23

1-9-5- روش كاشت.............................. 23

1-10- داشت..................................... 24

1-10-1- نيازهاي غذايي........................ 24

1-10-2- علف‌هاي هرز........................... 24

1-10-3- آفات و بيماري‌ها...................... 25

1-11- برداشت................................... 26

1-11-1- خرمن كوبي............................ 26

1-12- انبار كردن............................... 27

 

فصل دوم : بررسي منابع.......................... 28

2-1- تنش....................................... 29

2-2- تنش خشكي يا تنش آبي....................... 29

2-3- مكانيزم‌هاي مقاومت به خشكي................. 30

2-4- تنظيم اسمزي............................... 33

2-5- تأثير تنش خشكي بر رشد برگ................. 34

2-6- تأثير تنش خشكي بر رشد ساقه و برگ.......... 35

2-7- عكس العمل كلزا در برابر تنش خشكي ورژيمهاي رطوبتي 36

2-8- تأثير تنش خشكي بر عملكرددانه............. 39

2-9- تأثير تنش خشكي بر اجزاي عملكرد............ 41

2-9-1- تعداد خورجين در گياه بوته............. 41

2-9-2- تعداد دانه در خورجين.................. 42

2-9-3- وزن هزار دانه......................... 43

2-9-4- شاخص برداشت........................... 44

2-10- تأثير تنش خشكي بر صفات كيفي.............. 45

2-10-1- درصد روغن دانه....................... 45

2-11- تجزيه و تحليل رشد........................ 46

2-11-1- تجمع ماده خشك........................ 48

2-11-2- شاخص سطح برگ......................... 49

 

فصل سوم : مواد و روش ها........................ 51

3-1- مشخصات محل اجراي آزمايش................... 52

3-2- مشخصات آزمايش............................. 52

3-2-1- معرفي تيمارها......................... 52

3-2-2- طرح آزمايشي........................... 53

3-2-3- تجزيه آماري........................... 54

3-3- عمليات زراعي.............................. 54

3-3-1- آماده سازي زمين....................... 54

3-3-2- کاشت.................................. 54

3-3-3- داشت.................................. 55

3-3-4- برداشت................................ 55

3-4- برآورد شاخص هاي رشد....................... 55

3-4-1- نمونه برداري.......................... 56

3-4-2- تعيين سطح برگ......................... 56

3-4-3- تعيين وزن خشك برگ و وزن خشك كل........ 56

3-5- اندازه گيري صفات كمي...................... 56

3-6- اندازه گيري صفات كيفي مورد مطالعه......... 58

3-6-1- تعيين درصد روغن دانه.................. 58

3-7- تعیین مراحل فنولوژیکی...................................................................................... 59

 

فصل چهارم : نتايج و بحث........................ 60

4-1- تأثير تنش خشكي بر ويژگيهاي مورفولوژيكي، ساختاري و زراعي 61

4-1-1- ارتفاع بوته........................... 61

4-1-2- تعداد شاخه فرعي در بوته............... 64

4-1-3- قطر ساقه.............................. 67

4-1-4- طول خورجين ساقه اصلي.................. 70

4-1-5- طول خورجين شاخه فرعي.................. 73

4-1-6- طول خورجين بوته....................... 76

4-1-7- تعداد خورجين در ساقه اصلي............. 79

4-1-8- تعداد خورجين در شاخه فرعي............. 83

4-1-9- تعداد خورجين در بوته.................. 87

4-1-10- تعداد دانه در خورجين ساقه فرعي....... 91

4-1-11- تعداد دانه در خورجين شاخه فرعي....... 94

4-1-12- تعداد دانه در خورجين................. 98

4-1-13- وزن هزار دانه........................ 102

4-1-14- عملكرد دانه.......................... 105

4-1-15- عملكرد بيولوژيك...................... 109

4-1-16- شاخص برداشت.......................... 113

4-2- تأثير تنش خشكي بر روي صفات كيفي........... 116

4-2-1- درصد روغن دانه........................ 116

4-2-2- عملكرد روغن دانه...................... 120

4-3- تأثير تنش خشكي بر روي شاخص‌هاي رشد......... 124

4-3-1- وزن خشك كل گياه....................... 124

4-3-1-1- روندتغییرات وزن خشک کل گیاه درشرایط آبیاری معمول وتنش کم آبی................. 124

4-3-1-2- روند تغییرات وزن خشک کل ارقام برتر در شرایط آبیاری معمول.......... 125

4-3-1-3- روند تغییرات وزن خشک کل ارقام برتر در شرایط تنش کم آبی............. 126

4-3-2- وزن خشك برگ........................... 128

4-3-2-1- روند تغییرات وزن خشک برگ در شرایط آبیاری معمول و تنش کم آبی.. 128

4-3-2-2- روند تغییرات وزن خشک برگ ارقام برتر در شرایط آبیاری معمول........ 129

4-3-2-3- روند تغییرات وزن خشک برگ ارقام برتر در شرایط تنش کم آبی.......... 130

4-3-3- شاخص سطح برگ.......................... 131

4-3-3-1-روندتغییرات شاخص سطح برگ ارقام کلزادرشرایط آبیاری معمول وتنش کم آبی... 131

4-3-3-2-روندتغییرات شاخص سطح برگ ارقام برتر در شرایط آبیاری معمول....... 132

4-3-3-3- روند تغییرات شاخص سطح برگ ارقام برتر در شرایط تنش کم آبی....... 133

4-4- همبستگي ساده صفات مورد مطالعه............. 134

4-5- نتيجه گيري كلي............................ 138

4-6- پيشنهادات................................. 139

 

فهرست منابع.................................... 140

 

دریافت فایل

انتشار : ۶ مرداد ۱۳۹۵

برچسب های مهم

دانلود رایگان پایان نامه رابطه بين عزت نفس مديران و اثر بخشي آنان در مدارس راهنمايي


چکيده

پژوهش حاضر به منظور رابطه بين عزت نفس مديران و اثر بخشي آنان در مدارس راهنمايي دخترانه ناحيه 2 آموزش و پرورش شهرستان مشهد انجام گرفت. فرضيه اساسي در اين پژوهش آن است که بين عزت نفس مديران و اثر بخشي آنان در مدارس ارتباط معني داري وجود دارد.

جامعه اماري در اين تحقيق کليه مديران مدارس راهنمايي دخترانه (20نفر) و کليه معلمان (220 نفر) در ناحيه 2 شهر مشهد است.

گروه مورد بررسي کليه مديران مدارس راهنمايي دخترانه (20N=) است. بنابراين براي گروه مديران از روش سرشماري بجاي نمونه گيري استفاده شده است و حجم نمونه براي گروه معلمان 55 نفر مي باشد. ابزار گرد آوري اطلاعات در اين پژوهش را در يک پرسشنامه محقق ساخته تحت عنوان (اثر بخشي مديران) که براي تعيين اثر بخشي مديران توسط معلمان مربوطه تکميل مي گرديد و ديگر يک تست (مقياس عزت نفس آيزنک) براي تعيين عزت نفس مديران که توسط خود مديران پاسخ داده مي شود تشکيل مي دهد.

روش تحقيق در اين بررسي همبستگي است و براي تحليل داده ها از ضريب همبستگي استفاده شده است.

نتايج به دست آمده عبارتند از :

1- بين عزت نفس مديران و اثر بخشي آنان رابطه معنا داري وجود دارد.

2- بين اثر بخشي مديراني که عزت نفس بالا دارند و مديراني که عزت نفس پايين دارند تفاوت معني دار وجود دارد.

3- بين اثر بخشي مديراني که عزت نفس بالا دارند با مديراني که عزت نفس متوسط دارند تفاوت معني داري وجود ندارد.

4- بين اثر بخشي مديراني که عزت نفس متوسط دارند با مديراني که عزت نفس پايين دارند تفاوت معني دار وجود دارد.

نتايج به دست آمده گوياي اين واقعيت است که هر چه عزت نفس مديران بالاتر باشد ، اثر بخشي آنان بيشتر است و برعکس. وهمچنين بيشتر مديران مدارس تقريبا از عزت نفس بالايي برخوردار مي باشند.

 

بيان مساله : انسان ها از نظر خصوصيات رواني ، جسمي ، رغبت ها ، و استعدادها با هم تفاوت هايي دارند. ارزشيابي شخصي از خويش اثرات برجسته اي در جريان فکري، احساسات، تمايلات ، ارزشها و هدفهاي وي دارد که کليد فهم رفتار اوست. براي شناخت کيفيت رواني افراد و پي بردن به روحيات او بايد به طبيعت و ميزان عزت نفس و معيار قضاوت وي درباره خويشتن آگاهي يافت. انسان تمايل به داشتن عزت نفس را امري ضروري وا ساسي مي داند. هيچ کس نمي تواند نسبت به داوري خود درباره خويشتن بي تفاوت باشد. انسان آنچنان مشتاق و نيازمند به داشتن نظر مثبت و مناسب درباره خويش است ، به گونه اي که ممکن است حقايق را تحريف يا انکار نمايد. (کروکر48،35،25،1993) [1]

انسان نميتواند خود را از محدوده ارزشها آزاد ساخته و خويشتن را از آن معاف دارد ، هر انساني خود را براساس معيارهاي معيني مي سنجد و به هر اندازه که نتواند خود را با آن معيارها وفق دهد به همان اندازه حس ارزشمندي و احترام نسبت به خويش جريحه دار مي شود. اگر انسان در انجام وظيفه تفکر و استدلال ناکام شود ، شايستگي خويش در امر زيستن را کاهش مي دهد و نميتواند احساس ارزشمندي خود را نگاه دارد. عزت نفس متضمن خودبيانگري در شناخت مي باشد و با آن توام است ، که بوسيله عادت به تفکر و قضاوت و تنظيم رفتار بر طبق آن تجلي مي کند. (اسمال و ديگران 602،1993)[2]

از طرفي مديريت در کليه سازمانها ، دولتي و خصوصي ، اهميت دارد. اين مديريت است که نسبت به ديگر علوم و فنون ، در قرن بيستم مقام و موقعيت برجسته يافته و شيوه ها و تکنيک هاي مديريت ، بخصوص آهنگ رشد سريعتري داشته اند.

مديرت از موضوعاتي است که در طول هزاران سال ، همواره مورد توجه خاص و بحث انگيز بوده است و اينکه مطالعات حول مديريت همچنان ادامه دارد ، مبين اين حقيقت است که مديريت واجد جنبه ها و پيچيدگي هاي ويژه است.

و در اين ميان نظام آموزش و پرورش سنگ زير بناي توسعه اجتماعي ، اقتصادي سياسي و فرهنگي هر جامعه است و مديريت آموزشي در مقايسه با ساير مديريت ها از ويژگي و حساسيت خاص برخودار است ، در نظام آموزشي به طور کل و مدرسه بطور خاص ، مدير هسته اصلي به شمار مي رود و ويژگي هاي شخصيتي او در کاميابي کل سازمان اثر مي گذارد. اثر بخشي مفهوم پيچيده اي است که به طرق گوناگون تعريف شده و متناسب با هر تعريف قابل اندازه گيري و ارزيابي است.

توتر[3] اثر بخشي را چنين تعريف مي کند:«اثربخشي فرايندي چرخشي و مداوم است که از طرح برنامه شروع و شامل تمام فعاليت هايي است که هم در جهت دستيابي به اهداف سازمان است و هم تعيين مي کند که انجام آن تا چه اندازه خوب و مطلوب صورت گرفته است.(شيرازي ،25،1373)

آنچه مسلم است اثر بخشي سازمان در گرو اثر بخشي مديرريت است و ميزان اثربخشي ارتباط مستقيمي با عملکرد مدير دارد و هنگامي که رفتار مدير در جهت تحقق هدفها و نتايج مطلوب سازماني باشد مي گوييم اثر بخشي تحقق يافته است.

لذا شناسايي ويژگي هاي مدير مي تواند به مراجع تصميم گيرنده جهت انتخاب مديران مدارس کمک کند ، روي اين اساس ، اين تحقيق با هدف بررسي ميزان عزت نفس مديران و رابطه آنان صورت پذيرفته است.

1-2- ضرورت و اهميت تحقيق

اکثر نظريه هاي روانشناختي کلاسيک و معاصر معتقدند که همه افراد نياز فزاينده و فراگيري به عزت نفس بالا دارند. عزت نفس يکي از جنبه هاي مهم کليت آدمي است که در دنياي فاعلي، معني دار و از ارزشمندي بسياري برخوردار است. افراد عزت نفس را با پايدار سازي مفهوم واقعيت حفظ کرده و با دروني ساختن ارزشهايي که توصيف کننده اعتقادات آنها است زندگي مي کنند ، هر فرد بطور فزاينده به عزت نفس بالا نيازمند است. زيرا عزت نفس هسته مرکزي ساختارهاي روانشناختي اوست که وي را در برابر اضطراب محافظت نموده و آسايش خاطر وي را فراهم مي کند.

«بين تهديد رواني و عزت نفس رابطه معکوسي وجود دارد ، بدين معني که با افزايش عزت نفس شدت و ميزان تهديد رواني کاهش مي يابد و با کاهش عزت نفس تهديد رواني افزايش مي يابد».

نتايج تحقيقات و مطالعات انجام گرفته بر روي عزت نفس ، به نقش اساسي عزت نفس در رابطه با سازگاري عاطفي، هيجاني و شناختي تاکيد کرده اند و عزت نفس پايين را به منزله يک عامل مستعد کننده ناراحتي ها و اختلالات رواني قلمداد نموده است. در راهنماي تشخيصي و آماري بيماريهاي رواني از عزت نفس پايين بعنوان نشانگان فرضي ، چندين اختلال در دوران کودکي و بزرگسالي نام برده شده است.(بيابانگرد،26،1379)

محسني در را بطه با افراد با عزت نفس بالا مي گويد:« افراد با عزت نفس بالا در برخورد اشخاص و موقعيت ها ، انتظار موقعيت و مورد پذيرش بودن دارند ، نسبت به ادراکات و قضاوت خود اطمينان دارند و اعتقاد دارند که کوشش و تلاش آنها در حل مسائل ، موفقيت آميز خواهد بود نگرش مثبتي که نسبت به خود دارند موجب مي گردد تا عقايد خود را بپذيرند و هنگامي که در برابر عقايد متفاوتي قرار مي گيرند به قضاوت خود اعتبار بخشيده و به آن اطمينان داشته باشند چنين نگرش مثبتي موجب مي شود تا عقايد جديد را نيز مد نظر قرار دهد. » (محسني ، 273،1375)

مديريت در هر سازمان عامل تلفيق کننده ، بارور سازي و بهره دهي منابع و امکانات مادي و نيروي انساني موجود در جهت دست يابي به هدف هاي سازماني است. مديريت ار آموزش و پرورش نيز اين وظيفه را بر عهده دارد، با اين تفاوت که اهميت و حساسيت نتيجه کار او به مراتب بيشتر است و اثرات نحوه کارکرد نيز مهم و قابل توجه است.( گنجي ،1370، 305)

 

عنوان

چکيده.................................................................................................................................................................. 1

فصل اول :مقدمه تحقيق................................................................................................................................. 3

1-1بيان مساله.................................................................................................................................................. 6

1-2ضرورت و اهميت تحقيق....................................................................................................................... 9

1-3اهداف تحقيق............................................................................................................................................ 12

1-4فرضيه هاُي تحقيق.................................................................................................................................. 13

1-5تعرُيف متغيرهاي اصلي تحقيق............................................................................................................ 13

فصل دوم: بررسُي مطالعات پيشين.............................................................................................................. 15

2-1 خود............................................................................................................................................................. 17

2-2 خودپنداره................................................................................................................................................. 22

2-3 عزت نفس................................................................................................................................................. 26

2-4 عزت نفس و جنسيت............................................................................................................................ 30

2-5 اثر بخشي ................................................................................................................................................. 32

2-6 نقش مدير در اثر بخشي مدارس........................................................................................................ 34

2-7 معُيارهاي ارزيابي اثربخشي مديران.................................................................................................... 35

2-8 ويژگي هاُي مديران اثر بخش ............................................................................................................ 43

 

فصل سوم :روش اجراي تحقيق.................................................................................................................... 48

3-1روش تحقيق ............................................................................................................................................. 49

3-2جامعه آماري.............................................................................................................................................. 49

3-3 حجم نمونه............................................................................................................................................... 49

3-4روش نمونه گيري..................................................................................................................................... 50

3-5 ابزار تحقيق............................................................................................................................................... 50

فصل چهارم: تجزيه و تحليل داده ها........................................................................................................... 53

فصل پنجم : نتيجه گيري و پيشنهادها...................................................................................................... 60

5-1 نتايج مربوط به فرضيه اول................................................................................................................... 61

5-2 نتايج مربوط به فرضيه دوم.................................................................................................................. 62

5-3 نتايج مربوط به فرضيه سوم................................................................................................................. 62

5-4 نتايج مربوط به فرضيه چهارم............................................................................................................. 63

5-5 نتيجه گيري کلي.................................................................................................................................... 64

5-6 محدوديت ها............................................................................................................................................. 64

5-7 پيشنهادها.................................................................................................................................................. 65

منابع فارسي....................................................................................................................................................... 66

ضمائم.................................................................................................................................................................. 68

ضميمه 1: تست آُيزنک.................................................................................................................................. 69

ضميمه 2: پرسشنامه اثربخشي.................................................................................................................... 71

 

 

دریافت فایل

انتشار : ۲۹ تیر ۱۳۹۵

برچسب های مهم

دانلود رایگان پایان نامه ساختار هارد ديسك


انواع هارد ديسك

ديسك سخت با هارد ديسك منبع و محل ذخيره تمام برنامه ها و داده هاى موجود درون يك كامپيوتر است. در حال حاضر ديسك هاى سخت در دو نوع IDE و SATA بيشتر مورد توجه مصرف كنندگان است.

كابل هاى اتصالى به هارد ديسك هاى IDE شامل كابل ۴۰ پين ديتا و كابل چهار پين برق مى باشد، اما در ديسك هاى سخت SATA از كابل هاى برق ۱۵ پين و هفت پين ديتا استفاده مى شود.

يكى از مزاياى هاردهاى Sata استفاده از كابل هفت پين ديتا است. با استفاده از اين كابل، فضاى داخل كيس خلوت و جريان هوا در كيس راحت تر به گردش درمى آيد، همين طور براى تنظيم دو هارد Sata نيازى به جابه جايى جامپرهاى روى هارد نيست، چون خود آن ها بنا به شماره پورت Sata تنظيم مى شوند.
هاردهاى IDE داده ها و اطلاعات را با سرعت ۱۳۳ مگابايت در ثانيه منتقل مى كنند، اما ديسك هاى Sata اطلاعات را با سرعت ۱۵۰ مگابايت در ثانيه جابه جا مى كنند. البته در انواع جديد اين ديسك (A10) اطلاعات با سرعت سه گيگا بايت در ثانيه منتقل مى شوند كه انقلابى در صنعت هارديسك مى باشد.
تمام هارد ديسك ها مقدار فضايى را به عنوان بافز يا حافظه در اختيار دارند تا عمليات و محاسبات انتقالات، سريع تر و مطمئن تر انجام شود.
هارد ديسك هاى جديد از مقدار حافظه بيشترى استفاده مى كنند، مانند هارد هشت مگابايتى Sata كه بسيار سريع تر از هاردهاى موجود در بازار است.
در زمان بستن و باز كردن هارد ديسك بايد به اين نكات توجه كرد:
۱- رعايت كردن جهت قراردادن كابل هاى برق و ديتا توسط نشانه هاى روى كابل
۲- در زمان روشن بودن چراغ هارد، به هيچ وجه هارد را تكان ندهيد، زيرا امكان دارد كه به سطح سخت ديسك صدمه وارد شود كه اصطلاحاً به آن بدسكتور گويند

ذخيره سازي روي چند ديسک بدون کنترل خطا مزايا و مشخصات : - داده ها به بلوکهايي تبديل مي شوند و هر بلوک در هارد ديسک مجزا ذخيره مي شود. - باعث بالا رفتن کارايي سيستم I/O مي گردد چرا که بار ترافيکي نقل و انتقالات بين چندين کانال مجزا تقسيم مي شود. - بالارفتن کارايي بدليل وجود کنترلرهاي مختلفي که عمل کنترل ترافيک را به عهده مي گيرند (افزايش سرعت) - طراحي بسيار ساده ( زيرا مدار محاسبه Parity وجود ندارد ) - عدم پرداختن به محاسبات مربوطه به Parity وکنترل خطا (افزايش سرعت به دليل عدم پرداختن به محاسبات مربوط به Parity ) معايب : - عدم استفاده از Parity .(هيچ گونه کد تشخيص و تصحيح خطا در اين نوع RAID وجود ندارد ). - از کار افتادن يک درايو باعث از دست رفتن کليه اطلاعات خواهد شد. - عدم کارايي در محيطهاي حساس به حفظ داده ها موارد استفاده : - ميکس و پردازش تصاوير ويديويي (ميکس و مونتاژ ). - واژه پردازي (نرم افزارهاي تايپ و... ) - کارهايي که نياز به سرعت بالا دارد.

SCSI اکثر کامپيوترهاي شخصي از يک درايو IDE براي اتصال هارد ديسک و يک گذزگاه PCI براي اضافه کردن عناصر سخت افزاري ديگر به کامپيوتر استفاده مي نمايند. تعداد ديگري از کامپيوترها از يک نوع گذرگاه با نام Small Computer System Interface)SCSI) براي اضافه کردن عناصر مورد نظر به کامپيوتر استفاده مي نمايند. عناصر سخت افزاري مورد نظر مي تواند يکي از تجهيزات زير باشد: هارد ديسک اسکنر CD-ROM/RW چاپگر Tape مباني SCSI SCSI ، از ايده هاي مطرح شده توسط Shugart Associates System Interface)SASI) استفاده نموده است . SASI در سال 1981 توسط شرکت Shugart و با همکاري شرکت NCR ابداع گرديد. در سال 1981 نسخه استاندارد شده SASI با نام SCSI عرضه گرديد. تکنولوژي فوق داراي مزاياي زير است : سرعت آن بالا است ( 160 مگابايت در ثانيه ) مطمئن تر و قابل اعتماد تر است امکان استقرار ( اتصال ) چندين دستگاه بر روي يک گذرگاه را فراهم مي نمايد. در اکثر سيستم ها قابل استفاده است . در رابطه با تکنولوژي SCSI ملاحظاتي نيز وجود دارد : براي يک کامپيوتر خاص مي بايست پيکربندي گردد داراي امکانات محدود حمايتي در سطح BIOS است داراي مدل هاي متفاوت از بعد سرعت و نوع کانکتور است داراي يک اينترفيس نرم افزاري نيست اغلب کاربران کامپيوتر در زمان استفاده از SCSI با توجه به انواع متفاوت آن (Ultra ،Fast,Wide و حتي ترکيبي از اسامي فوق ) دچار سردرگمي مي گردند. انواع SCSI در حال حاضر سه مشخصه کلي ( نوع ) براي SCSI وجود دارد . - SCSI-1 . مشخصه اوليه ارائه شده براي SCSI در سال 1986 است . - SCSI-2 . استاندارد ارائه شده در سال 1994 است . مهمترين ويژگي مدل فوق، ارائه مجموعه دستورات خط دستوري ( 18 دستور) براي انجام عمليات ضروري و حمايتي در رابطه با دستگاههاي SCSI است. در مدل فوق امکان مضاعف نمودن سرعت از 5 مگاهرتز به 10 مگاهرتر( Fast SCSI) و مضاعف نمودن عرض گذرگاه از هشت بيت به شانزده بيت و افزايش تعداد دستگاهها تا پانزده (Wide SCSI) و يا تلفيقي از هر دو وجود دارد (Fast/Wide SCSI) . در مدل فوق امکان " صف بندي دستورات " نيز مطرح گرديد . در چنين مواردي يک دستگاه SCSI-2 قادر به ذخيره مجموعه اي از دستورات مربوط به کامپيوتر ميزبان (Host) و تعيين اولويت براي هر يک خواهد بود. - SCSI-3 . استاندارد فوق در سال 1995 ارائه شده است . مهمترين ويژگي استاندارد فوق استفاده از مجموعه اي استانداردهاي ديگر در بطن خود است .استاندارهاي جانبي بر اساس نسخه ها يمتفاوت SCSIParallel Interface)SPI) ( روش ارتباط دستگاههاي SCSI با يکديگر را مشخص مي نمايد ) ارائه شده اند و اغلب مشخصه هاي SCSI-3 با واژه هاي "Ultra" آغاز مي گردند. ( Ultra براي SPI و Ultra2 براي SPI-2 و Ultra3 براي SPI-3 ) . مشخصات SCSI در

 

فهرست

عنوان صفحه

انواع هارد ديسک 1

SATA 2

RAID 17

آشنايي با SCSI 24

مقايسه هارد ديسکهاي SATA و IDE 29

کلاستر 31

فايل سيستم ترابايتي 33

WINFS فايل سيستم آينده 35

ديسک سخت 37

تکنولوژي 39

تاريخچه 42

خصوصيات هارد ديسک 44

سنجش ظرفيت 47

جامعيت 49

مناطق فرود 52

دسترسي و ارتباط 53

توليد کنندگان 60

انواع فايل سيستم ها ، ويژگي ها و کاربردها 65

آشنايي با سيستم فايل Ntfs و معرفي ويژگي ها و امکانات به طور کامل 69

خلاصه 72

سيستم فايل 75

قابليت بازيابي 76

فهرست

عنوان صفحه

Fat32 77

سازگاري و رفع اشکال 77

قابليت تطابق بهتر NTFS با درايورهاي بزرگ 79

تبديل به NTFS 80

بررسي عميق تر NTFS 82

نگاشت کلاسترهاي معيوب 85

امنيت اطلاعات 87

رمزنگاري فايلها 89

عمليات خواندن و نوشتن فيلها در حالت رمز شده 102

Unicode Names 103

يونيکد چيست 104

فايلهاي چند جرياني 106

فشرده سازي 111

فشرده سازي NTFS 112

فايلهاي تنک 118

سهميه هاي ديسک 120

نمايه سازي 121

ردگيري توزيع شده پيوندها 123

Reparse Points 126

پيوندهاي سخت و نقاط انشعاب 128

نقاط انشعاب 131

پوشه ها دروازه هايي براي ساير درايوها 133

نسخه هاي NTFS 136

ارتقاي ويندوز 137

ويژيگيهاي هر نسخه 139

فهرست مراجع 140

 

انتشار : ۲۴ تیر ۱۳۹۵

برچسب های مهم

دانلود رایگان پایان نامه طراحي و ساخت كارت صوت ISA


مقدمه

همراه با پيشرفت سيستم‌هاي كامپيوتري و ظهور CPU هاي قويتر، باسهاي ارتباطي اجزاء كامپيوتري نيز، دچار تغيير و تحول شده‌اند. باس اولين كامپيوترهاي IBM ، باس XT ي 8 بيتي بود. با ظهور CPU هاي 16 بيتي اين باس جاي خود را به باس AT يا ISA ي 16 بيتي با فركانس كاري 8 مگاهرتز داد. ظهور CPU هاي 32 بيتي و كاربردهاي سريع گرافيكي از يك طرف و مشكلات باس ISA از طرف ديگر، سازندگان كامپيوتر را بر آن داشت كه به فكر ايجاد يك باس جديد و سريع باشند. بدين ترتيب باسهايي نظير IBM Micro Channel و EISA معرفي شدند كه 32 بيتي بودند. اين باسها داراي سرعت بيشتري نسبت به ISA بودند و بسياري از مشكلات آن را برطرف كرده بودند ولي باز داراي مشكلاتي بودند. مثلا IBM Micro Channel با ISA سازگار نبود و EISA داراي سازگاري الكترومغناطيسي خوبي نبود.

براي افزايش سرعت مخصوصا براي كارتهاي گرافيكي يك روش اين است كه به جاي اينكه كارتها از طريق اسلاتهاي توسعه نظير ISA به كامپيوتر وصل شوند بطور مستقيم به باس محلي كامپيوتر وصل گردند و بدين ترتيب چندين باس محلي بوجود آمد كه از جمله مهمترين آنها مي‌توان به باس VESA يا VLBUS اشاره نمود. بوسيله اين باس مي‌توان حداكثر 3 كارت را به باس محلي CPU وصل نمود.

با روي كار آمدن پردازنده پنتيوم و مشكلات موجود در گذرگاههاي قبلي، شركت اينتل به فكر طراحي يك باس استاندارد با سرعت و قدرت بالا افتاد. بدين ترتيب باس PCI معرفي گرديد كه براي دسترسي به اجزاي جانبي با همان سرعت باس محلي طراحي شده است.

باس محلي CPU به دو باس به اسم front side bus و backside bus تقسيم شده است.باس backside يك كانال سريع و مستقيم بين CPU و حافظه كش (مرتبه دوم) را فراهم مي‌كند.باس frontside از يك طرف حافظه سيستم را از طريق كنترلر حافظه به CPU وصل مي‌كند و از طرف ديگر باسهاي كامپيوتر نظير PCI ، ISA و … را به CPU و حافظه سيستم وصل مي‌نمايد.در واقع اين كار باعث گرديده است كه وقتي CPU با حافظه كش كار مي‌كند، وسايل جانبي ديگر بتوانند به حافظه سيستم دسترسي پيدا كنند.

در اين پروژه سعي شده باس ISA به طور كامل مورد بررسي قرار گيرد كه به ترتيب مطالب فصول 1و 2 را تشكيل مي دهند. در اين فصول به طور مفصل مشخصات الكترونيكي اين باسها و نحوه ارتباط آنها با CPU بيان شده . اميد كه اين پروژه بتواند در تفهيم مطالب مذكور مفيد فايده قرار گيرد.

مقدمه‌اي بر كارت صوت

كارت صوت يكي از عناصر سخت افزاريست كه در كامپيوتر براي پخش و ضبط صدا به كار گرفته مي‌شود. قبل از مطرح شدن كارتهاي صدا، كامپيوترهاي شخصي براي پخش صدا، صرفاً قادر به استفاده از يك بلندگوي داخلي بودند كه از برد اصلي توان خود را مي‌گرفت. در اواخر سال 1980 استفاده از كارت صدا در كامپيوتر شروع و همزمان با آن تحولات گسترده‌اي در زمينه كامپيوترهاي چند رسانه اي ايجاد گرديد. در سال 1989 شركت Creative كارت صداي خود را به نام Cveative habs SamdBlaster Cerd عرضه نمود. در ادامه شركت‌هاي متعدد ديگري از قبيل Zotin Opti نيز توليدات خود را عرضه كردند.

مباني كارت صوت:

كارتهاي صوتي امروزي معمولاً داراي بخشهاي متفاوت نرسيدند:

1 ـ يك مبدل آنالوگ به ديجيتال (APC) براي صوت ورودي به كامپيوتر

2 ـ يك مبدل ديجيتال با آنالوگ (DAC) براي صوت خروجي از كامپيوتر

3 ـ يك پردازنده سيگنال‌هاي ديجيتال (DSP) كه مسئول انجام اغلب عمليات (محاسبات) مورد نظر است.

4 ـ حافظه ROM و يا Flash براي ذخيره سازي داده

5 ـ يك اينترفيس دستگاههاي موزيكال ديجيتالي (MIDI) براي اتصال دستگاههاي موزيك خارجي

6 ـ كانكتورهاي لازم براي اتصال به ميكروفون و يا بلندگو

7 ـ يك پورت خاص بازي براي اتصال Joystick

اغلب كارتهاي صوت امروزي از نوع PCI بوده و در يكي از اسلات‌هاي آزاد برد اصلي (Main beard) نصب مي‌گردند. تا چندي پيش اغلب كارتهاي صوت از نوع ISA بودند. امروزه اكثر كامپيوترهاي جديد كارت صوت را به صورت يك تراشه و بر روي برد اصلي دارند. در اين نوع كامپيوترهاي جديد اسلاتي بر روي برد اصلي استفاده نشده است. و بدين ترتيب مي توان گفت كه يك اسلات صرفه‌جويي شده است. Sound Blaster Pro به عنوان يك استاندارد ندارد در دنياي كارتهاي صوت مطرح است. در زير يك نمونه از اين كارت‌ها را ملاحظه مي‌كنيد.

اغلب توليدكنندگان كارت صوت از مجموعه تراشه‌هاي مشابه استفاده مي‌كنند. پس از طراحي تراشه‌هاي فوق توسط شركت مربوط توليدكنندگان كارت صوت. امكانات و قابليت‌هاي دلخواه خود را به آنها اضافه مي‌نمايند.

كارت صوت را مي‌توان به دستگاههاي زير متصل كرد:

هرفون

بلندگو (Speaker)

يك منبع ورودي آنالوگ نظير: ميكروفون ، راديو، ضبط صوت و CP Player.

يك منبع ورودي ديجيتال نظير CD-ROM

يك منبع آنالوگ خروجي نظير ضبط صوت

يك منبع ديجيتال خروجي مثل CD-WR

 

دانلود رایگان

انتشار : ۲۴ تیر ۱۳۹۵

برچسب های مهم



مطالب تصادفی

  • بررسی نقش مدیران در انگیزش کارکنان بانک ملی ایران - مطالعه موردي شعب بانک ملی شرق تهران
  • پروژه ارشد بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و یادگیری سازمانی کارکنان تامین اجتماعی
  • بررسی رابطه بین انحراف ها و نوسان های سود با بازده سهام در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران
  • دانلود رایگان پایان نامه جایگاه فیبر و ادوات نوری در شبکه مخابراتی نسل آینده  NGN

بهترین آرشیو پایان نامه های ارشد در تمامی رشته ها